Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Listeleyeceği Solana Tabanlı Altcoin Revizeye Gitti: Açılış Fiyatı Uçabilir!

Bugün kripto para borsası Binance’de listelenecek olan Jupiter (JUP), maksimum dolaşımdaki arzını düşürdüğünü açıkladı.

Solana (SOL) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Jupiter, 31 Ocak günü hem borsa listelemesi hem de erken dönem kullanıcılarına yönelik bir airdrop gerçekleştirecek.

Yapılan ilk duyuruda piyasaya 1,7 milyar adetlik maksimum dolaşımdaki arzla gireceği belirtlen JUP, kısa süre önce proje kurucusu Moew tarafından yapılan açıklamayla arz değişikliğine gitti.

Moew, tokenın başlangıçtaki maksimum dolaşım arzında azalmaya gittiklerini ve 1,35 milyara indirdiklerini belirtti. Öte yandan 1,35 milyar tokenın 1 milyarının airdrop için kullanılacağını, 50 milyonun merkezi borsalara likidite sağlamak ve bir diğer 50 milyonun ise likidite havuzu ihtiyaçları için ayrılacağını ifade etti.

Dolaşımdaki arz özelinde yapılan bu kısıtlama, tokenın ilk günlerde karşılaşabileceği satış baskını azaltacağı için topluluk tarafından olumlu yorumlandı.

JUP henüz Binance dahil merkezi borsalar listelenmemiş olsa da Aevo isimli merkeziyetsiz borsada (DEX) 0,60 dolardan işlem görüyor. Bu da tokenın 700 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip olduğu anlamına geliyor. Bu sayılar, merkezi borsalardaki listelemelerin yaratacağı hacimle değişkenlik gösterebilir.

Binance, JUP listelemesini TSİ bugün saat 18.30’da gerçekleştireceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!