Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Saltanatı Bitiyor Mu: Kripto Para Ticaretinin Yüzde 70’ini Kaybetti!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in pazar payı 2023 yılında adeta kan kaybetti.

ABD merkezli düzenleyici baskılar Binance’in pazar payına 2023 yılı içerisinde kayda değer bir hasar verdi. On-chain veri platformu CCData tarafından aktarılan bilgilere göre Binance’in pazar payı 2023 başında %55 seviyelerinde bulunurken bu oran günümüzde %30,1’e kadar geriledi.

Borsanın spot hacimleri de bu yılın başından itibaren %70’in üzerinde düşerek 474 milyar dolar seviyesinden 114 milyar dolara çekildi. CCData, pazar payı düşmeye devam etse de eylül ayından bu yana Binance’in aylık işlem hacimlerinde bir artış görmeye başladığını belirtti.

Binance’in pazar payı küçülmesinin ardındaki en önemli sebebin ABD cephesinden gelen yaptırımlar olduğunu düşünülüyor. Binance kurucusu Changpeng Zhao (CZ) kısa süre önce CEO’luk görevinden istifa etmek zorunda kalmış ve borsaya da 4,3 milyar dolar değerinde para cezası uygulanmıştı.

Binance tüm yaşananlara rağmen süreç içerisinde para çekme ve yatırma konusunda herhangi bir sorun yaşamadı ve rezerv raporlarını şeffaf bir şekilde paylaşmaya devam etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!