Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Yeni Adreslerinden Biri Fransa Olabilir

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Fransa’da önümüzdeki bir yıl içerisinde dijital varlık hizmet sağlayıcısı olarak lisans almayı hedeflediklerini açıkladı.

Binance’in yerel blockchain ve kripto para ekosistemini kalkındırmak için 100 milyon euroluk bir fon adadığı Fransa, şirketin yeni adreslerinden biri olabilir.

Les Echos’a konuşan Changpeng Zhao, “Fransa’nın bölgesel, hatta belki de global bir merkez ofis kurmak için doğal bir tercih olabileceğini” açıkladı.

Zhao, geçen ayın başında Reuters’a verdiği başka bir röportajda, İrlanda’ya yönelik de planlarının olduğunu söylemişti.

Fransa’da dijital varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet göstermek için gerekli izni almaya çalıştıklarını söyleyen Binance CEO’su, bu izni “gelecek 6 ile 12 ay içerisinde” almayı umduklarını açıkladı. Binance, ülkenin finans piyasalarını düzenleyen Autorité des Marchés Financiers’den izin alması halinde Fransa’daki faaliyetlerini yerelleştirmeyi planlıyor.

Dünya genelinde 400 milyon insanın kripto teknolojisini benimsediğini söyleyen Zhao, henüz benimsememiş olanları “ikna etmeye” çalıştıklarını belirtti.

“Ve onların güvenini kazanabilmemiz için regüle edilmemiz, yerel yönetimlerle iletişim halinde olmamız, insanların sorun olması halinde gelip şikayette bulunabilecekleri ofislerimizin olması lazım.”

Binance’in 3.500’den fazla çalışanının olduğunu açıklayan Zhao, bunların 600’ünün yasal uyumluluk çalışmalarından sorumlu olduğunu ve bu ekibe 2021’in başından beri 150 kişinin daha eklendiğini belirtti.


Görsel: Changpeng Zhao, İstanbul’da (Koin Bülteni arşivi)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!