Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’nin 10 Milyar Dolarlık Kolu, Yapay Zeka Projesine Yatırım Yaptı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’nin 10 milyar dolarlık yatırım kolu Binance Labs, merkeziyetsiz bir yapay zeka platformu olan Sahara AI’ya yatırım yaptı.

Binance tarafından yapılan açıklamada, “Sahara AI, AI alanındaki yeniliklerden faydalanmak ve bunlara katılmak isteyen bireyler ve işletmeler için tasarlanan ilk merkeziyetsiz AI blockchain platformudur” dendi.

Sahara AI, halihazırda aralarında Microsoft, Amazon, MIT, Motherson Group, Snap dahil olmak üzere 35’ten fazla kurumsal müşteriye hizmet veriyor.

Projeyi büyütmek için kullanacak

Sahara AI projesinin geliştiricisi olan Sahara Labs, yeni temin edilen fonları ekibini büyütmek, AI odaklı blockchain performansını artırmak ve geliştirici ekosistemini genişletmek için kullanacak.

Sahara Labs, USC profesörü Sean Ren ve Binance Labs’in eski yatırım direktörü Tyler Zhou tarafından yönetiliyor.

Binance Kurucu Ortağı ve Binance Labs Başkanı Yi He, “Binance Labs, yenilikçi teknoloji çözümleri oluşturma potansiyeline sahip Web3 girişimcilerini desteklemeye kendini adamıştır. Sahara AI’nın, AI’nın geleceğini daha şeffaf, güvenli ve erişilebilir hale getirecek merkeziyetsiz bir AI blockchain platformunu öncülük etmesini desteklemeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Sahara AI, Binance Labs’in yanı sıra Pantera Capital, Polychain Capital, Sequoia Capital, Samsung, Matrix Partners gibi yatırımcılardan da destek aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!