Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’nin Merkeziyetsiz Borsası Tartışmaları da Beraberinde Getirdi!

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance, uzun süredir beklenen merkeziyetsiz kripto para borsasının (DEX) test ağını bugün piyasaya sürdü.

Özellikle merkeziyetsiz olması ile büyük bir hype yaratan platform, piyasaya çıktıktan sonra BNB’nin artışını da tetikledi. Binance Coin tabanlı bir platform olarak inşa edilen DEX, Binance Coin’in fiyatını da %15 civarı arttırdı. Ancak bütün bunlar beraberinde bir sürü eleştiriyi de getirdi ve  bazı önde gelen isimler söz konusu borsanın sanıldığı kadar ”merkeziyetsiz” olmadığının altını çizdi.

Kripto para sektörünün tanınan isimlerinden Whale Panda, DEX’in, JP Morgan’ın piyasaya sürdü JPM Coin’in kripto para olduğu derecede merkeziyetsiz borsa olduğunu belirtti ve açık açık Binance’yi eleştirdi. Binance DEX platformu, merkezi borsaların yaptığı gibi müşterilerin kripto paralarını resmen platform içerisinde depolamak yerine, bunları özel anahtarı bulunmayan bir akıllı kontrata depolama olarak da bilinen non-custodial özelliğine sahip. Bu sebeple olası bir hacklenme riski ciddi anlamda düşük hatta imkansıza yakın olarak görülebilir.

Ancak Binance’nin DEX platformunun ”merkeziyetsiz” olmadığına değinen uzmanlar, pek bilgili olmayan bazı yatırımcıların kandırılmak istendiğini ve yeni platformun temel olarak BNB fiyatını arttırmak için piyasaya sürüldüğünü düşünmekte. Bu durum ise önümüzdeki günlerde kesinlik kazanabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment