Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’ten Türk Lirası İçin Havale/EFT Desteği

Binance kullanıcıları artık banka hesaplarına doğrudan Türk Lirası çekebilecekler. Akbank ile anlaşan Binance bu hamlesiyle birlikte Türkiye’deki birçok kripto para yatırımcısına ciddi kolaylık sağlayacak.

Bankayla Anlaştı

Yerli kripto para sektörünün tanındık isimlerinden Alp Işık, birkaç saat önce birçok yatırımcıyı sevindirecek bir bilgi paylaştı. Kendisinin paylaşımına göre Binance, Akbank ile bir anlaşma yaparak büyük bir adım atmış oldu.

Türkiye’deki Binance kullanıcıları zaten Papara’yı kullanarak borsada Türk Lirası kullanabiliyorlardı. Ancak şirketin Akbank ile yaptığı anlaşma sayesinde kullanıcılar artık doğrudan havale/EFT işlemi yapabilecekler.

Binance veya Akbank henüz konuyla ilgili resmi bir duyuru yapmış değil. Ancak Alp Işık’ın açıklamalarına göre kullanıcılar bu yeni anlaşma sayesinde istedikleri banka hesabını kullanıp para çekebiliyorlar. Kendisinin paylaştığı bilgilere göre şu an için 100TL’lik bir minimum para yatırma limiti var ve bu işlemden herhangi bir komisyon alınmıyor.

Türk Borsalarına Mesaj

Binance’in bu hamlesinin Türkiye’deki kripto para sektörünü tam olarak nasıl etkileyeceği büyük bir merak konusu.

Günümüzde birçok yatırımcı küresel borsalara geçiş yapmadan önce yerli kripto para borsalarını kullanıyor. Ancak Binance’in Akbank ile yaptığı bu anlaşma yerli kripto para borsalarını ciddi anlamda etkileyebilir.

Bazı kripto para takipçileri ise Binance’teki maksimum işlem limitinin 50 bin lira olduğunu, bunun yerli yatırımcılar için yetersiz olduğunu düşünüyorlar. Emrecan  Irmak’ın görüşlerine göre Binance’in Türkiye’deki borsalara meydan okuyabilmesi için bu limiti artırması gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment