Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’ten Hack Saldırısıyla İlgili Yeni Açıklamalar

Binance yakın zamanda 60 bin kullanıcıyı etkilediği düşünülen hack saldırısıyla ilgili yaptığı araştırmalar hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Müşterilerin KYC (müşterini tanı) kapsamında paylaştıkları bilgileri inceleyen Binance, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir duyuru yayınlamış ve saldırıdan etkilenen herkese VIP üyelik vereceğini belirtmişti.

Soruşturmanın Sonuçları

Binance bu saldırıyla ilgili uzun süredir kapsamlı araştırmalar yapıyor ancak şirket henüz saldırıya ilişkin kesin bir sonuca varabilmiş değil.

Bu saldırının gerçekten işe yarayıp yaramadığı, “sızdırıldığı” iddia edilen müşteri bilgilerinin doğru olup olmadıkları dahi bilinmiyor. Binance tarafından yayınlanan yeni açıklamalara göre ise bu bilgilerden bazılarının sahte olduğu kesin olarak biliniyor:

“Sızdırılan görselleri incelerken Photoshop veya başka bir şey ile oynanmış, kendi veritabanımızdaki KYC görselleriyle uyuşmayan bazı görsellere denk geldik. Ayrıca Binance’in KYC sürecinden geçen her görsele özel bir damga vurulur ve sızdırıldığı iddia edilen görsellerin bir kısmında bu damga yoktu.”

Binance hala bu saldırıyla ilgili nihai bir karara varmış değil ancak şirketin şu ana dek yaptığı açıklamalar, bu saldırının saldırganın iddia ettiği kadar büyük olmadığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment