Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ayda 13x Yapan Bitcoin Tabanlı Meme Coin 1 Milyar Doları Yakaladı!

BRC-20 furyasının öncülerinden Ordi (ORDI) kısa sürede devasa yükselişiyle dikkat çekerken market değeri de 1 milyar doları aştı.

ORDI market değeri 1 milyar doları aşan ilk BRC20 tabanlı altcoin oldu. Son bir ayda %700 yükseliş sergileyen ve BRC-20’lerin Bitcoin’i olarak anılan ORDI’nin market değeri 5 Aralık günü yaşanan %17’lik yükselişin ardından 1,3 milyar dolara ulaştı.

Kripto para borsası Binance’de 8 Kasım günü listelendiğinde henüz 5 dolar civarında olan ORDI, 5 Aralık günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 65 dolara ulaşarak neredeyse 1 ayda 13 kat civarında kazanç sağladı.

Tam açılımı “Bitcoin Request for Comment” olan ve satoshilerin üzerine yazılan BRC-20 tokenlar, tümüyle Bitcoin ağının güvenliğinden besleniyor ve Bitcoin ağında faaliyet gösteriyor. BRC-20 token standardı, Ethereum’un (ETH) ERC-20 standardına benzer şekilde, blokzinciri üzerindeki akıllı sözleşmeleri çalıştırmak için tasarlanmıştır.

CoinGecko verilerine göre ORDI yazım esnasında 51 dolardan işlem görüyor ve 1,01 milyar dolar değerinde market değeri bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!