Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Borsa Kullanıcı Önceliğini Ne Kadar Sürdürebilir: CoinEx 6.Yılını Kutluyor

Kripto para borsası CoinEx, sektör adına zorlu geçen 1,5 yılın ardından kullanıcıların yanında durmaya devam ediyor.

2017’de kurulan ve kuruluşunun altıncı yılını kutlamaya hazırlanan CoinEx, güven kavramının gitgide önem kazandığı kripto para endüstrisinde kullanıcılarını merkeze alarak ilerliyor.

Sektörde geçtiğimiz yıl boyunca bazı büyük şirketlerin iflas etmesi, yatırımcıların kripto para borsalarına olan güvenini sarstı ve birçok kişi, borsalarda tuttuğu parayı çekmeye başladı. Blockchain analiz firması Glassnode verileri ise yatırımcıların son dönemlerde borsalara yeniden para göndermeye başladığını gösteriyor.

Yıllardır aktif olarak hizmet veren CoinEx, benimsediği ilkeler sayesinde bu süreci kullanıcı kitlesinin güvenini kaybetmeden atlatmayı başardı. Bu ilkelerden biri, CoinEx’in kullanıcılarına her daim öncelik vermesi.

Kullanıcıların gözünden bakılıyor

CoinEx, kendileri de kullanıcı olan ve kullanıcılara yönelik eksiklikleri gidermek isteyen bir grup girişimci tarafından kuruldu. Günümüzde 200’den fazla ülkeden, 5 milyondan fazla kullanıcının CoinEx’i tercih etmesinin nedenlerinden biri bu.

Borsa, kullanıcılarla dürüst bir şekilde iletişim kurmanın ve uzun vadede sağlam bir vizyon sahibi olmanın önemini anlayan bir yönetim tarafından yönetiliyor.

Bu doğrultuda kullanıcılara saygıyla yaklaşılıyor ve kullanıcıların talepleri ile sorunları esas alınıyor. CoinEx kullanıcılarından Michael Williams, onun diğer platformlardan nasıl ayrıldığıyla ilgili şunları söyledi:

“Kullanımı kolay, iyi şekilde belgelendirilmiş API’sı olan bir şey arıyordum. Burasının kullanımı genel olarak oldukça elverişli. Kullanmaya ilk başladığımda burası daha yeni bir platformdu ama geri dönüşleri aktif olarak dikkate alıp, iyileştirmeler yapıyorlar. Bir şey çalışmadığı zaman Telegram’dan iletişime geçip, ilgili kişileri etiketliyorum. Genelde 15 dakika içerisinde sorun çözülmüş oluyor.”

Müşteri hizmetleri ekibi, farklı arka planlardan gelen müşterilere farklı kanallar üzerinden hızlıca, kolayca anlaşılabilir şekilde destek sağlıyor.

İşlerin kripto para piyasasındaki kadar hızlı değişebildiği bir piyasada müşteriler, karşılaştıkları sorunların en kısa süre içerisinde çözülmesini bekliyor. CoinEx ekibi, kullanıcıları uzun süre boyunca bekletmeden, çözüm odaklı hareket ediyor.

Güvenli bir ticaret ortamı

Kripto para kullanıcıları, merkezi veya merkeziyetsiz olması fark etmeksizin işlem yaptıkları platformda hack, dolandırıcılık gibi çeşitli güvenlik riskleri ile karşı karşıya kalıyor. Bu riskler karşısında itibari iyi olan, kapsamlı güvenlik önlemleri alan ve kullanıcı dostu platformlar tercih ediliyor.

CoinEx de yakın zamanda güvenlik altyapısında kapsamlı bir güncelleme yaptı. Borsa, hem sıcak hem soğuk cüzdanlarındaki varlıkları koruyabilmek adına gerçek zamanlı takip sistemi ve otomatik alarm sistemi kurarak, çoklu imza protokolü gibi önlemler aldı.

Borsa, olası tehditlerin önüne geçmek ve önceden tespitini sağlayabilmek için sektörün önde gelen güvenlik firmalarından SlowMist Technology ile çalışmaya başladı.

CoinEx ayrıca kullanıcıların paralarını koruyabilmek adına bir Kalkan Fonu kurdu. Öngörülemeyen durumlarda yaşanabilecek mali kayıpları telafi etmek için kurulan fon sayesinde kullanıcılar, paralarının güvence altında olduğunu bilerek rahatça işlem yapabiliyor.

Dikkat edilen noktalardan bir diğeri de borsada listelenen kripto paralar. CoinEx ekibi, borsaya yeni bir kripto para eklemeden önce kapsamlı bir değerlendirme yaparak, kullanıcıların yararına olacak, yüksek kalitedeki projeleri tespit ediyor.

Değerlendirme sırasında projenin temelinde yatan teknoloji, getirdiği inovasyon, ekibi ve arka planı, topluluğunun popülaritesi, izlediği token modelinin ne kadar mantıklı olduğu ve taşıdığı potansiyel riskler inceleniyor.

CoinEx halihazırda içinde en büyük projeler dahil olmak üzere 700’den fazla kripto parayı destekliyor.

Kullanıcılara yönelik ürün ve kampanyalar

CoinEx’in kurucusu olan Haipo Yang, eski bir programcı olarak aslında karmaşık olan ürün ve sistemlerin, estetik bir dokunuşla basitleştirilmesi gerektiğini düşünüyor. Bu düşüncenin etkilerine CoinEx’in ürün geliştirme ekibinde de rastlanıyor.

CoinEx kullanıcılarına sunulan ürünlerin kolayca kullanılabilmesi, kullanıcı yararına olması ve basit bir şekilde anlaşılabilir olması gözetiliyor. Kullanıcılar bu sayede ürünün nasıl çalıştığını anlamak için fazladan zaman harcamak yerine ondan hemen verim almaya başlıyor.

Bunun bir örneğini platformdaki swap özelliğinde görmek mümkün. CoinEx ekibinin kendi geliştirdiği algoritmaya dayanan bu özellik, kullanıcıların herhangi bir kripto paradan anlık olarak swap yapmasını sağlıyor. CoinEx ekibi bunu şöyle yorumluyor:

“Bunun verimliliği o kadar yüksek ki bir arkadaşınız sizin daha hangi kripto parayı seçtiğinizi görmeden önce siz süreci çoktan tamamlamış oluyorsunuz.”

Kurulduğu günden beri platformunu sürekli iyileştiren ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için çalışan CoinEx, kuruluşunun altıncı yıl dönümünü kutlamak için de yine kullanıcılara yönelik kampanyalar ve etkinlikler düzenleyecek.

CoinEx’in sunduğu fırsatlardan yararlanmak ve etkinliklerinden haberdar olmak için borsanın sitesini veya sosyal medya hesabını takip edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!