Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Drone’un Kargonuzu Çalmasını Nasıl Önlersiniz? Tabii ki Blockchain ile!

Teknoloji devi IBM, Blockchain teknolojisiyle ilgili yeni bir patent aldı. Bu patentin epey spesifik bir amacı olduğunu söyleyebiliriz.

IBM’in amacı anonim bir drone’un insanların kargolarını çalmalarını önlemek. IBM bunu yapmak için Blockchain’e başvurdu.

Drone Hırsızlığı

Günümüzde İnternet üzerinden alışveriş yapan insanların sayısı hızla artmaya devam ediyor. İnternet’ten alınan ürünlerin büyük bir kısmı da kargo paketi olarak evlere, iş yerlerine vs. teslim ediliyor. IBM ise tam olarak bu noktada şu soruyu soruyor: Ya biri drone’unu kullanıp size gelen bir kargo paketini çalarsa?

IBM bu sorunun önüne geçebilmek için kargo paketlerinin üstüne özel bir IoT (nesnelerin İnternet’i) sensörü yerleştiriyor. Bu sensör kargo paketinin rakımında bir değişiklik olması halinde bu veriyi doğrudan bir Blockchain platformuna gönderiyor. Bu noktada da o ürünün sahibi, üreticisi veya göndericisi bu durumdan haberdar olabiliyor.

IBM böyle bir ürünü gerçekten geliştirecek mi bilemiyoruz. Ancak şirket bu sistemin patentini 12 Kasım’da almayı başardı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment