Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kanada Kasabası, Hackerlara Bitcoin Olarak Fidye Ödedi!

Kanada‘nın küçük bir kasabası olan Midland, son günlerde şok bir iddianın odağına oturdu. Global News isimli haber kaynağının yayınladığı bir yazıya göre, Midland kasabası, serverlarını blokladığını iddia eden hackerlara, Bitcoin şeklinde fidye ödemesi yaptı. Midland’ın tam olarak ne kadar BTC veya itibari para ödediği bilinmezken, haber kaynağının belirttiğine göre iddia yerel kişiler tarafından da doğrulandı.

1 Eylül tarihinde, Ontario içerisinde yer alan Midland kasabası, kötü amaçlı yazılım saldırısına uğradı ve hackerlar bir kaç kasaba sisteminde yer alan bilgileri şifrelemeyi başardı. Hackerlar söz konusu bilgileri şifreleyerek kasabanın önemli ağlarını kullanılamaz hale getirdi. Olaydan hemen sonra, Midland kasaba yetkililerine fidye talebi geldi ve şifrelenmiş anahtarlar paylaşıldı. Kasaba yetkililer bundan bir kaç gün sonra istenilen fidyeyi ödemeye karar verdi.

Midland’ın internet sayfasında da olayla ilgili doğrulama ve bir açıklama mevcut. Açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

”İdeal olmasa da, sistemi olabildiğince çabuk zamanda online hale getirmek bizim için en iyi seçenek. Kasaba daha önce böyle durumları aşmak için sigorta yaptırmıştı. Şifrelerin çözülmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.”

Kasaba online sistemleri şu an hala online hale gelmemiş olsa da, ”önemli ölçüde bir aşama” kaydedildiği vurgulanmakta. Şimdiye kadar yerel yetkililer binalarında bulunan İnternet ağını tekrar başlatmayı başardı ve önemli e-mail hesaplarına da giriş yapılabilmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment