Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kripto Para Borsasına Ticareti Durdurma Emri Geldi!

Tayland’ın regülatör kurumu, maddi sorunlar yaşayan kripto para borsası Zipmex’e faaliyetlerini durdurma emri verdi.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kısa süre önce yayınladığı bir bildiri ile kripto borsası Zipmex’e kripto para alım-satım ve aracılık hizmetlerini askıya alma talimatı verdi.

Düzenleyici kurum, sorunlu kripto borsasına 12 Ocak’ta likit sermaye bakım ve yönetim yapısını değiştirmesini emretmişti. Fakat borsa SEC’nin taleplerini karşılayamadı. SEC Zipmex’e mali durumunu düzeltmesi ve müşteri fonlarının uygunsuz kullanımını önlemesi için 15 gün süre tanıdı:

Bu bağlamda Zipmex, düzeltmenin sonuçlarını 2 Şubat 2024 tarihinden itibaren 15 gün içinde SEC’e sunmalıdır. Zipmex, SEC’den izin aldıktan sonra normal ticari faaliyetlerine devam edebilecektir.

Zipmex özellikle 2022 yılındaki ayı piyasasında ciddi hasarlar aldı ve son dönemde maddi açıdan zorlu bir duruma sürüklenmişti. Borsanın kullanıcılarına 97 milyon dolardan fazla borcu olduğunu düşünülüyor.

Borsa geçtiğimiz yıl para çekme işlemlerini durdurmuş, ardından tekrar açmış ve bu süreçte Singapur mahkemesinden borçlarına ilişkin morotoryumu defalarca kez uzatmasını talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!