Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Stablecoin Krizi Daha: Bu Sefer Adres Kava Network

Amerikan doları ile arasındaki denkliği kaybeden stablecoinlerin arasına bir yenisi daha eklendi. Bu seferki isim, CoinGecko verilerine göre 77 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan USDX oldu.

Kava Network ekosisteminin stablecoin’i olan ve değeri normalde 1 Amerikan dolarına karşılık gelen USDX, yazım sırasında 0,66 dolardan el değiştiriyor.

USDX’nin Amerikan doları karşısında neden değer kaybettiği bilinmiyor. Terra ekosistemindeki UST gibi stablecoinlerden farklı olarak, USDX algoritmik bir stablecoin değil. USDX bunun yerine teminata dayalı olacak şekilde, borç olarak dolaşıma girebiliyor.

Kava Labs ekibi tarafından yapılan açıklamalar, USDX’de yaşanan krizin de TerraUSD (UST) ile bağlantılı olabileceğine işaret ediyor. Bunun sebebi, dolaşımdaki USDX’lerin bir kısmının teminatının UST cinsinden olmasıydı.

UST’nin bir hafta içerisinde yüzde 90’dan fazla değer kaybetmesi sonucunda ortaya çıkan tasfiyeler, USDX’in değerini de aşağıya çekti.

Kava Labs’in CEO’su olan Scott Stuart, yaptığı şu açıklamayla USDX’in yeniden normale döneceğine vurgu yaptı:

“USDX ile UST bir değil. UST sistemden çıktıktan sonra, USDX ile (Amerikan doları arasındaki) denkliğin yeniden sağlanması bekleniyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!