Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ülke Daha Mı Bitcoin’i Yasal Para Yapacak: El Salvador ile Kritik Toplantı!

Bitcoin’de ilke imza atan El Salvador ile kripto para dostu başkan adayını seçen Arjantin’in yetkilileri, Bitcoin hakkında görüşmede bulundu.

Arjantin Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu’nun (CNV) yaptığı açıklamaya göre Arjantin ve El Salvador’un yetkilileri bir araya gelerek Bitcoin’in benimsenmesi hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.

Bitcoin benimsenmesine odaklanan iki ülke, dijital varlıklarla ilgili bir iş birliği anlaşması görüştü. Üst düzey CNV yetkilileri, El Salvador’un Bitcoin’i nasıl regüle ettiğini öğrenmek için ziyareti gerçekleştirdi. Buna paralel olarak Arjantinli yetkililer, El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak kullanma deneyiminden yola çıkarak bir anlaşma imzalamayı düşünüyor.

Gerçekleşen toplantı kapsamında El Salvadorlu yetkili Juan Carlos Reyes, 2021 yılından bu yana Bitcoin’de yaşadığı tecrübeleri Arjantinlilere anlattı.

Arjantin regülatörünün başkanı Roberto Silva, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

El Salvador hükümeti yalnızca Bitcoin kullanımında değil daha geniş çaptaki dijital varlıklar için de küresel bir lider olduğunu kanıtladı. Onlar ile aramızdaki bağı güçlendirmeyi ve muhtemel iş birliği anlaşmaları artırmayı hedefliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!