Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Umut: Bitcoin Bugün 16 Bin Dolar Olabilir mi?

Bir kripto para takipçisi bundan aylar önce Bitcoin fiyatının hangi tarihte hangi seviyede olacağını tahmin etmişti.

4chan’de paylaşılan bu gönderi kısa süre içerisinde sosyal medyaya yayıldı. Bu ünlü tahmine göre Bitcoin’in Ekim 2019’un sonuna, yani bugün, 16 bin dolar olması gerekiyor.

Bir Umut

4chan’den çıkan bu ünlü kripto para tahminin artık hemen hemen her kripto para takipçisi biliyordur. Bitcoin’in nisan ve temmuz aylarındaki fiyatını önceden doğru tahmin eden bu kullanıcı pek çok kripto para yatırımcısını ümitlendirdi.

Bu anonim hesabın tahminine göre Bitcoin bugün, yani Ekim 2019’un sonuna dek 16 bin dolar seviyesine çıkmış olması gerekiyordu. Peki bu mümkün mü?

Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin’in anlık fiyatı 9 bin 200 dolar seviyesinde ki bu da Bitcoin’in 16 bin dolar hedefinden 7 bin dolar uzakta olduğu anlamına geliyor.

Bu ünlü kripto para tahmininin doğru çıkabilmesi için Bitcoin’in bugün gün sonuna kadar neredeyse yüzde 75 oranında yükselmesi gerekiyor. Bitcoin’in piyasa değerini sirkülasyondaki BTC miktarına bölerek fiyatın 16 bin dolar olması için piyasa girmesi gereken toplam para miktarını da hesaplayabiliriz.

Bu hesaba göre Bitcoin’in gün içerisinde 16 bin dolar olabilmesi için BTC’nin piyasa değerinin 300 milyar dolar civarında olması gerekiyor. Yani Bitcoin’in bugün 16 bin dolara çıkması teknik olarak mümkün, ama bunun için piyasaya fazladan 135 milyar dolar para girmesi gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment