Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birçok Dev Denetleme Firması, Kripto Para Girişimleri İçin Çalışıyor

Kripto para firmalarının bağımsız denetçiler tarafından incelenmesi yönündeki talep o kadar artmış durumda ki, sektörün en ileri gelen firmaları ellerinde yeterli insan gücü olmadan bu işlere mecburen de olsa girmiş durumda.

Big Four olarak adlandırılan ve gerçekten de son derece saygın kurumlar olan başta EY, PwC ve KPMG gibi şirketlerin, şu anda birçok Blockchain ve kripto para odaklı müşterileri olduğu ifade edilirken, şu anda bu isimler ile birlikte çalışacak olmanın, bu kripto para girişimleri için de önemli bir güç gösterisi olacağına vurgu yapıldı.

Bu noktada çok fazla sayıda talep geldiği için, bu şirketlerin de insan kaynağı konusunda sıkıntı yaşadıklarına değiniliyor. Firmaların, yine de müşterilerine en iyi şekilde hizmet verebilmek için çok ciddi bir çaba sarf ettiği de gelen haberler arasında.

Konuyla ilgili Financial Times’a konuşan EY sözcüsü Jeanne Boillet, şu ifadeleri kullandı:

”Birçok müşterimiz şu anda dijital ürünlere ciddi yatırımlar yapmış durumda. Bizim de şirket olarak bu noktada devreye girmemiz ve bu oluşan güvensiz ortamı gidermemiz gerekiyor. Şu anda ciddi çalışmalar yapılıyor. İşinin ehli insanları bulmak özellikle de bu denli genç bir sektörde kolay değil ancak elimizden geleni yapıyoruz ve olabilecek en kaliteli ekibi bir araya getirmek istiyoruz. Bu noktada zorlandığımız çok fazla nokta da var ancak bunların geçici olduğunu düşünüyoruz.”

Bu arada otoriteler, şirketlerin elinde yaklaşık 400 adet kripto para uzmanı eleman bulunduğunu da ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment