Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan Ortak Dijital Para Oluşturmayı Planlıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan, yeni bir dijital para geliştirmek için işbirliği yapmaya karar verdi.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı resmi haber kaynaklarından Emirate News Agency tarafından yapılan habere göre bu iki ülke arasında kripto paralarla ilgili yeni bir anlaşma imzalandı.

Yapılan bu habere göre BAE-Suudi Koordinasyon Kurulu Yönetim Komitesi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de bir toplantı düzenledi. Bu toplantıya her iki ülkeden toplamda 16 temsilci katıldı.

İki ülkeden de yetkili isimlerin katıldığı bu toplantının ana konusu Çözüm Stratejisi oldu. Toplamda yedi farklı projeyi kapsayan bu stratejide sivil havacılık, finansal farkındalık, gençlerin eğitimi, sınırlararası bir dijital para gibi konular yer alıyor.

Emirate News Agency tarafından yapılan habere göre Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan, Blockchain teknolojisini denemek için kendilerine özel bir dijital para oluşturmayı düşünüyor. Bu iki ülke, söz konusu dijital paranın başlangıç aşamasında belli başlı bankalar arasında kullanmayı planlıyor.

BAE-Suudi Koordinasyon Kurulunda yapılan toplantıda bu dijital paranın olası avantajlarından ve dezavantajlarından bahsedildi. BAE ve Suudi Arabistan yetkilileri bu paranın vatandaşları nasıl etkileyeceğini, ne kadar verimli ve güvenli olacağını öğrenmek istiyorlar.

Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası, Aralık 2018’den bu yana Suudi Arabistan Merkez Bankası ile iki ülke arasında kullanılabilecek bir dijital para projesi için işbirliği yapıyor. Bu ülkelerin merkez bankaları, böyle bir dijital para sayesinde iki ülke arasındaki ticari anlaşmaların çok daha verimli hale gelebileceğine inanıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment