Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık Reklam Düzenleyicisi Kripto Para Reklamları Hakkında “Kırmızı Alarm” Niteliğinde Bir Kılavuz Yayınladı

İngiltere’nin Reklam Standartları Kurumu (ASA), kripto para reklamları hakkında “kırmızı alarm” niteliğinde bir kılavuz yayınladı.

Bloomberg‘in 22 Mart tarihli haberine göre ASA, kripto para birimi hizmetlerinin reklamını yapan 50’den fazla şirkete yeni kılavuza uyduklarından emin olmak için reklamlarını gözden geçirmelerini tavsiye eden bir yaptırım bildirimi yayınladı. Reklam düzenleyicisi, kılavuzun daha önce ülkede ASA kurallarına tabi olan 50 şirketin hepsini kapsadığını söyledi. Bu şirketler arasında Coinbase, eToro, Luno ve Crypto.com yer alıyor.

ASA konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

Bu bizim için kırmızı alarm niteliğinde olan öncelikli bir konudur. Son zamanlarda tüketicileri yanılttığı ve sosyal yönden sorumsuz olduğu için birkaç kripto reklamını yasakladık.

ifadelerine yer verdi.

Yeni kılavuz, reklamverenlerin İngiltere’de kriptonun düzenlenmediğini ve “yatırımların değerinin değişken olduğunu ve değer kaybedebileceğini” açıkça belirtmesini gerektiriyor. Kılavuzda ayrıca reklamların  “yatırım kararlarının önemsiz, basit, kolay veya herkes için uygun olduğunu belirtmemesi“, “satın almak için bir aciliyet duygusu ya da kaçırma korkusu (FOMO) yaratmaması” veya “yatırımların düşük riskli olduğunu ima etmemesi” gerektiğine yer verildi.

Kripto hizmetlerinin reklamını yapan şirketlerin, reklamlarının bu yönergeyi karşıladığından emin olmak için 2 Mayıs tarihine kadar süreleri bulunuyor. Bu tarihten sonra uyumlu olmayan reklamlar, İngiltere Mali Davranış Otoritesi’nin (FCA) mali gözlemcisine bildirilecek.

FCA, ocak ayında hükümet tarafından sektörü düzenlemesi için ek yetkiler verilmesinin ardından kripto reklamcılığının gözetimini sıkılaştırma planlarını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!