Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık’ta Bitcoin’e Düzenleme Gelecek

Birleşik Krallık Hazinesi, para aklama ve vergi kaçakçılığının izini sürebilmek adına kripto para transferlerine ciddi düzenlemeler getirileceğini duyurdu. Düzenlemelerin detayları hala daha açıklanmasa da AML (anti-para aklama) ve KYC (müşterini-tanı) gibi detayları barındıracağı biliniyor.

Düzenlemelerin 2017 sonunda veya 2018 başında uygulamaya konması planlanıyor. AB’deki yönergelere uygun olarak tasarlanacak kapsamlı düzenlemelerin, kripto para ticareti yapan kişilerin “anonimliğini” azaltması planlanıyor. Hazine yetkililerinden John Mann:

“Bu yeni ticaret formları hızla büyüyor ve gerilerinde kalmadığımızdan emin olmalıyız. Bu özellikle para aklama, terörizm ve düpedüz hırsızlık bazında önemli. Düzenleyici otoritelerin bu hıza yetişebildiklerini düşünmüyorum. Gelecek sene kurul bir soruşturmaya girmezse şaşarım. Bunun ne anlama geldiğini iyice anlamak için uygun bir zaman olur. Ülkemizde bu gibi şeylerin kullanımını hızlandırmak istememiz, düzenleme açısında gecikme yaşamamızı daha da önemli kılar.”

Diğer Düzenlemeler

Bitcoin fiyatı arttıkça Dünya’nın diğer ülkelerinde yasal düzenleme tehditleri savrulduğu oluyor. Bitcoin daha da kabul görürken ve vadeli işlemler aracılığıyla bunca kurumsal yatırım piyasaya girerken Bitcoin daha önce hiç olmadığı kadar “gerçek” bir finansal ürün olma yolunda ilerliyor. Çin, Rusya ve birkaç ülke dijital para birimini ülkeden uzak tutmak istediğini açıkça belli etmişken İsviçre ve Malta gibi ülkeler daha ılımlı yaklaşanlar arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment