Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin 10 Uzmandan 10 ‘Ünlü’ Fiyat Tahmini

2018 yılı kesinlikle kripto para birimi fiyatları için çılgın bir dönem oldu ve 2017 yılının sonlarına doğru özellikle Bitcoin nezdinde yaşanan 20.000 dolar rekoru, bütün kripto para piyasasını da beraberinde rekora taşıdı.

Kripto para piyasasına yönelik tahminler de özellikle 2017 yılı rekoru ve 2018 yılı düşüşünden sonra geldi. Peter Brandt‘ın 2017 Aralık sonrası söylediği rekor düzeltme ve düşüş gibi bazı tahminler gerçekten hedefine ulaşsa da, hala ulaşılması çok zor görülen bazı tahminler ise bu sayede ‘ün’ kazandı ve kimileri için dalga konusu bile oldu.

Ancak 2019 yılında özellikle Nisan ayından itibaren yükselişe geçen ve değerini ikiye katlayan Bitcoin, şu sıralar birçok kişinin yaptığı 25.000 dolarlık veya üstündeki tahminleri ‘imkansız’ olma statüsünden çıkarttı. Gelin bu ‘ünlü’ kripto para fiyat tahminlerini yakından inceleyelim.

Joe Davis: 0 Dolar

Ünlü ekonomist yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in bir para birimi olarak ”güçlü bir şekilde 0 dolara inme olasılığına sahip olduğunu” ifade etmiş ve ciddi tepki toplamıştı. Dünyanın en büyük finans kurumlarından olan Vanguard’ın yatırım strateji grubu başkanı olan Davis, ana akım kitleler tarafından pek tanınmasa da finans dünyasında bilinen bir isim olma özelliğine sahip.

Bill Gates: 0 Dolar

Microsoft’un tecrübeli ismi aslında hiçbir zaman BTC hayranı olmadı. Gates direkt olarak Bitcoin hakkında bir fiyat tahmininde bulunmasa da, zaman zaman yaptığı ifadelerle BTC’nin değerinin sıfıra ineceğini ve kripto paraların ortadan kalkacağına inandığını düşünmek pek zor değil.

”Bir varlık sınıfı olarak hiçbir şey üretmiyorsunuz ve bu yüzden bunun yükselmesini bekleyemezsiniz. Bu bir tür ”daha büyük aptal teorisi” tarzında bir yatırımdır..”

Kenneth Rogoff: 100 Dolar

Eski Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı ve bir Harvard Üniversitesi profesörü olan ünlü isim, CNBC il yaptığı bir röportajda Bitcoin’in bundan on yıl sonra 100.000 dolar olmak yerine, 100 dolar olacağını düşündüğünü ifade etmişti.

”Temelde, kara para aklama ve vergi kaçırma olasılıklarını (Bitcoin’den) alırsanız, bunun bir transfer aracı olarak kullanımı oldukça küçük kalır.”

Thomas Lee: 25.000 Dolar

Fundstrat Global Advisors’un kurucusu olan ünlü analist, geçtiğimiz Temmuz ayında CNBC’ye verdiği iki farklı demeçte Bitcoin’in artan madencilik ücretlerinin bunun birim fiyatını yıl sonuna kadar 25.000 dolara çıkacağını tahmin etmişti. İkinci röportajda bunu 22.000 dolara kadar düşüren Lee, 2018 yılının sonlarına doğru yaşanan düşüşü ise genel ayı piyasasına ve Bitcoin vadeli işlemlerinin bilinmeyen etkilerine bağlamıştı.

Max Keiser: 28.000 – 100.000 Dolar

Özellikle Twitter üzerinde sıkı bir takipçi kitlesine sahip olan Heisenberg Capital’in ortağı Max Keiser, geçtiğimiz tarihlerde yaptığı açıklamada Bitcoin’in krizden kaynaklı sorunlardan ötürü 28.000 dolara çıkacağını ve bundan sonra fiyat boşluklarından ötürü 100.000 doların altında BTC mevcut olmayacağını ifade etmişti.

Bobby Lee: 60.000 Dolar

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun bir zamanlar borsasında çalıştığı, kripto para sektörünün en eski isimlerinden olan Bobby Lee de yaptığı Bitcoin fiyat tahmini ile bilinmekte. Bitcoin Foundation başkanı Lee, Bitcoin’in önümüzdeki yıllarda 60.000 doları geçeceğini ve bunu aştıktan sonra 1 trilyon dolarlık toplam piyasa değerine ulaşacağını açıklamıştı.

Lee’nin açıklamasında herhangi bir belirli zaman olmasa da, BTC’nin toplam piyasa değerinin 1 trilyon dolara ulaşacağı vurgulanmakta.

Vinny Lingham: 100.000 – 1 Milyon Dolar

Civic kurucu ortaklarından olan ve aynı zamanda Bitcoin Foundation üyesi konumundaki Lingham, yaptığı fiyat tahmininde herhangi bir zaman sınırı koymayanlardan birisi. Lingham lider kripto para biriminin birkaç yükseliş ve düşüş ile beraber %2.5 şans ile 100.000 doların üzerine, %0.25 ile ise 1 milyon dolara ulaşacağını düşünmekte.

Tim Draper: 250.000 Dolar

Hotmail, Skype ve buna benzer birçok platforma ilk aşamalarda yatırım yapan ünlü risk sermayedarı ve milyarder Tim Draper, TheStreet ile yaptığı röportajında Bitcoin’in 2022 yılının sonuna kadar birim fiyat olarak 250.000 dolara ulaşacağını ifade etmişti.

Tahminin gayet arkasında olan Draper, şu sıralar yaptığı birçok konuşmada bunu tekrar tekrar vurgulamakta.

Cameron Winklevoss: 320.000 Dolar

Dünyanın ilk Bitcoin milyarder ikizleri olarak tarihe geçen Winklevoss’lardan Cameron Winklevoss, lider kripto para birimi Bitcoin’in 10 ile 20 yıllık zaman aralığında 320.000 dolara ulaşacağını iddia etti. Cameron ‘dijital altının’ zamanla gerçek altının yerini alacağını ve 7 trilyon dolarlık toplam piyasa değerine ulaşacağını da öne sürmekte.

John McAfee: 1 Milyon Dolar

Eğer konu Bitcoin ve kripto para fiyat tahminleri ise, John McAfee’den bahsedilmeyen içerik gerçek bir içerik değildir. Tartışmalı isim belki de kripto para dünyasında görülen en büyük iddialardan birisini öne atı ve Bitcoin’in 2020 yılına kadar 1 milyon dolar seviyesine ulaşamaması durumunda uzuvlarından birisini keseceğini açıkladı.

McAfee bunun yanı sıra Ethereum’un da aynı zaman çerçevesi içerisinde 500.000 dolara kadar çıkacağını öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment