Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 17 Eylül Mini Fiyat Analizi

Bitcoin 6.500$ Güçlü Direncini Kıramıyor.

Merhaba,

Yazının hemen başında iki önemli tespit ile Bitcoin hakkında haftalık bir sonuca varalım.

  1. Boğaların düşük motivasyonu güçlü 6.500$’lık direnci kıramıyor.
  2. Piyasa SEC’in kararlarına kilitlenmiş durumda.

Dün yaşanan 6.324$’lık çöküşün ardından 6.400$ bandına tekrar yerleşen BTC yazının yazıldığı sırada 6.464$ seviyesinde kendine yön bulmaya çalışıyor. Kripto para piyasasının lideri yukarı yönde hareket etmesini sağlayacak momentumu bulamadıkça hem pazarın toplam değeri düşüyor hem de altlarda ciddi bir hareketsizliğe neden oluyor. 201 milyar dolarlık hacim ile piyasa ayakta kalmaya çalışken kendisini hareketlendirecek önemli haberleri de merakla bekliyor.

%23,6 FIBO haftalık geri çekilmesi, SMA10 ve SMA100 ve hatta saatlik SMA10 da dahil olmak üzere bu teknik araçlar bize piyasada güçlü bir fiyat hareketinin olmayacağını işaret ediyor. Kişisel görüşüm  bunun nedenini şöyle açıklıyor;  boğaların motivasyon eksikliği ile hareket etmesi. Bu da fiyatların güçlü bir şekilde kendine yukarı yönde yol bulmasına engel oluyor.

Alttaki grafiğe göz attığımızda bu motivasyon düşüklüğünün fiyatları harekete geçirmemek konusunda ne kadar etkili olduğunu görüyoruz. Ama önce kısaca açıklamak gerekirse; Hammer Patern yani Çekiç Mum Formasyonu gövdesi ve rengi gereği bir düşüşü işaret eder ancak yeni bir yükselişin başlangıcının habercisidir. Kendisinden sonra oluşacak olan yeni mum, yeşil ve yukarı yönlü hareket eden bir mum olur. Japon Mum Grafikleri içerisinde en güçlü ve şaşmayan formasyonlardan birisi olmasına rağmen boğaların bahsi geçen motivasyon eksikliği bu güçlü oluşumu bile olumsuz etkilemektedir. Bunun değişmesi durumunda çok önemli bir psikolojik sınır olan 7.000$ seviyesi aşılmak için sırasını beklemektedir.

bitcoin 17 eylül grafik
bitcoin 17 eylül grafikTG

Bir diğer önemli konu da piyasanın büyük bir sessizlik içerisinde SEC kararlarını beklemesidir.

Temel bakış açısıyla baktığımızda piyasanın tüm oyuncuları SEC’in 30 Eylül’de vereceği kararı desteklemesine rağmen çıkacak sonucu umutla beklerken bir yandan da endişe içerisinde olduklarını belirtiyorlar. SEC’in kendi yapacağı düzenlemesiyle ilgili çıkacak en ufak bir olumlu haber bitcoin ve tüm diğer alt coinler için önemli kazançlar getirecektir. Ortasında bulunduğumuz ayın son haftasında açıklanması beklenen SEC kararları hangi yönde çıkarsa çıksın bilinen tüm önemli destek ve direnç noktalarını şiddetli bir şekilde kıracaktır. Olası olumlu bir karar yukarıda hiçbir psikolojik direnç noktası bırakmayacağı ve hepsini yıldırım hızıyla kırıp geçeceği gibi çıkacak olumsuz bir karar da aşağıda destek diye bir şey bırakmayacaktır.

Önemli destek noktaları 6.150$ ile 5.850$ civarında görünürken,

Önemli direnç noktaları da 7.000$ psikolojik sınırı ile 7.350$ seviyeleridir.

Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi Bitcoin için söylenebilecek en mantıklı şey;

“Bekle ve Gör!” olmaya devam ediyor.

 

Beklemeye devam ederken kendi kendinize şunları söylemeyi ihmal etmeyin,

 

Bu yolda yalnız olduğumu unutmamalıyım.

Kendi analizimi kendim yapmalıyım.

Başkalarına bağımlı kalmaktan kurtulmalıyım.

Daha ne kadar sosyal medyada coin haberi peşinden koşacağım?

bitcointeknikanaliz.com

teknikanalizegitim.com

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment