Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzmanlar Konuştu: Bitcoin 2020’de Yükselmeye Devam Edecek

Veri analiz şirketlerinden Chainalysis, Bitcoin’in önümüzdeki yıl sergileyeceği performansla ilgili yeni bir araştırma yaptı.

Chainalysis, finans uzmanlarının Bitcoin hakkındaki görüşlerini toplayabilmek için toplamda 350’den fazla uzman ismin katıldığı yeni bir anket düzenledi.

2020’de Bitcoin

Chainalysis tarafından paylaşılan verilere göre finans dünyasındaki 350 farklı uzman isim, Bitcoin’in 2020 yılında da yükselişe geçeceğini düşünüyor.

Ankete katılan isimler Bitcoin’in 2020 genelinde değer kazanacağını ve önümüzdeki 12 ay içerisinde S&P 500’den daha iyi bir grafik çizeceğini söylüyorlar.

Chainalysis’in anketine katılan 350 uzman ismin yüzde 48.6’lık kısmı, Bitcoin’in 2020 genelinde diğer pek çok piyasadan daha iyi bir performans göstereceğine inanıyor.

Endişeler Var

Bu uzman isimler Bitcoin’in 2020 genelinde değer kazanacağını düşünseler de kripto para sektörüne hala temkinli bir şekilde yaklaşıyorlar.

Chainalysis tarafından toplanan verilere göre finans uzmanlarının yüzde 39’luk bir kısmı, yasa dışı kripto para kullanımının sektör için epey olumsuz olduğunu düşünüyor. Bu uzmanlara göre kripto paraların yasa dışı amaçlarla kullanılıyor olmaları, hem vatandaşları hem hükümetleri kripto paralara karşı dikkatli olmaya itiyor.

Ankete katılan isimlerin yüzde 17.9’u, şu anda kripto para sektörünün önündeki en büyük engelin mevzuatlar olduğunu düşünüyor. Dünya genelindeki yasal belirsizliklerden bahseden bu uzmanlara göre bu belirsizlik, kripto para sektörünü olumsuz yönde etkileyebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment