Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 2021 Yılında 100.000 Dolar Olacak: Harvard Akademisyeni

Harvard akademisyeni Bitcoin‘in 2021’e kadar değerinin 100.000 doları geçebileceğini söyledi. Bitcoin’in Moore Yasasını takip eden ilk kripto para birimi olduğundan bahsetti.

Business Insider’a e-postayla gönderilen yazıda, yatırımcı Dennis Porto, Bitcoin’in performansını analiz ettikten sonra dijital teknoloji kuralını takip eden “ilk” para birimi olduğunu söyledi.

Porto yazısında:

“Moore Yasası özellikle bir devredeki transistör sayısına uygulanır. Ancak herhangi bir teknoloji üzerinde de uygulanabilir. Yasaya göre giderek büyüyen bir teknoloji belli bir süre içerisinde kapsamını 2 ye katlıyor. Ve bu süre aynı şekilde tekrar ediyor.”

Moore Yasası Grafiği
Moore Yasası Grafiği

9 Ağustos’ta SegWit‘in kitlenecek olması Bitcoin fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesine gelmesine neden oldu.

Bitcoin’in fiyatında ki 3.500 dolar seviyesine doğru yapılan yolculuk, bu yılın başlarında SegWit’i gerçekleştiren Litecoin gibi diğer alternatif kripto paralardaki yükselişe benzerlik gösteriyor.

Porto Bitcoin fiyatının kuruluşundan bu yana her 8 ayda bir 2 kat arttığını iddia ediyor. Bu sebeple de Moore Yasasının Bitcoin üzerinde geçerli olduğuna inanıyor.

“Bu durum yatırımcılar için eşsiz bir fırsat oluşturuyor” diye ekledi.

Birkaç tanınmış yorumcu önümüzdeki beş ya da on yılda bir Bitcoin’in fiyatının ne kadar olacağına dair görüşlerini bildirirken 2021 yılına kadar 100.000 dolar olacağını söylemek içlerinden en cesurca olanı.

Bu hafta Max Keizer önümüzdeki aylarda Bitcoin için 5.000 dolar olacak açıklamasında bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment