Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 24 Eylül Fiyat Analizi

Bitcoin Bayrak / Flama Formasyonunu Tamamlayabilecek Mi?

Merhaba,

Bitcoin geride bıraktığımız hafta sonunda yaşadığı keskin fiyat hareketlerinden sonra dar bir aralıkta işlem görmeye devam ediyor. Aşması gereken kritik üst bariyer 6.800$ olarak görünse de bir bayrak ya da flama formasyonundan söz edecek olursak 7.150$’ın üzerine çıkması da olası bir durum olarak görünüyor.

Cumartesi gününün en yüksek seviyesi olan 6.822$’dan 6.700$ seviyesine kadar işlem görmesinin ardından 6.650$ ile haftaya başlangıcını yapan bitcoin son 24 saatte neredeyse hiç değer kaybetmeden yoluna devam ediyor. Buna rağmen son bir hafta içinde %3’ün üzerinde değer kazanmayı başardığını da göz ardı etmemek gerek.

Hafta sonunu Asya piyasasının baskın koşulları nedeniyle düşük bir volatilite ile geçiren bitcoin için Avrupa piyasasının oyuncularının alım satım işlemlerine dahil olmasıyla volatil bir hareketlenmenin başlayacağı beklentisinin yüksek olduğunu belirtmek gerekir. Bununla beraber günlük grafikte oluşması muhtemel bir bayrak/flama formasyonu bekleniyor. Hacimle de destekleneceği düşünülürse bu formasyon sonunda 7.150$’a kadar bir çıkışın olacağını söyleyebiliriz.

Bitcoin 24 Eylül Fiyat Analizi Grafik 1
Bitcoin 24 Eylül Fiyat Analizi Grafik 1

Bilindiği gibi trend devam formasyonları başlığı altında listelenen bayrak / flama formasyonları büyük olasılık içinde değerlendirilir ve oluşması durumunda bayrak direği kadar bir çıkış öngörülür. Fibbonaci Extension yardımı ile de olası fiyat durakları belirlenerek pozisyon alınır. Yukarıdaki günlük grafikte oluşması muhtemel bir bayrak / flama formasyonunun ardından fiyatın test edeceği seviyeleri açıkça görmek mümkün. Ancak unutulmaması gereken nokta formasyonun kendisini tamamlaması durumunda bu fiyat hareketlerinin oluşacağıdır!

Fiyatın geri çekilmesi durumunda yaşanacak olan senaryoya göre güneyde fiyatı bekleyen ilk durak 6.600$ ve ardından 6.550$ ile 6.450$ arasında değişecektir. Güneyde 6.100$ Fractals’ı ile kuzeyde  6.600$ Fractals’ı arasında fiyatın bir ralli yapması da söz konusu. Fractals, fiyat dalgalanmalarındaki dipleri ve tepe noktalarını belirleyen noktalardır.

Teknik analiz piyasasında doğru bilinen çok büyük bir yanlış vardır ki o da; Destek ve Direnç noktalarının çizimidir. Aslında destek ve dirençler Fractals’lar yardımıyla ve bir kanal olarak çizilir. Bu şekilde bulunan destek ve direnç noktaları fiyatın gerçek destek ve direnç noktalarıdır. Bunların tespitiyle hatasız ve zarar etmeden yapılan işlemler başarılı olur.

Aşağıdaki grafikte gerçek destek ve direnç noktalarının nasıl olduğunu görebilirsiniz.

Sizde teknik analizi doğru bilen, analizlerini doğru yapabilen ve başkalarına bağımlı yaşamak istemeyen kişilerdenseniz, yukarıdaki gibi doğru bilinen yanlışları yapmak istemiyorsanız sizlere tavsiyem;

bitcointeknikanaliz.com

teknikanalizegitim.com

 

Sevgi ve Saygıyla.

 

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment