Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 3.500 Doları Test Ederken, Top 10 Kripto Para Arasındaki Dizilim de Değişiyor

Kripto para piyasası 2019 yılının ilk ayını atlattı ve sonunda çok fazla gelişmenin beklendiği Şubat ayına giriş yaptı. Geçtiğimiz ay içerisinde çoğunlukla 4.000 dolar ile 3.500 dolar üzerinde tutunmayı başaran Bitcoin, ayın sonlarına doğru 3.500 dolar üzerindeki desteğini kaybetmiş ve 3.300 dolara kadar gerilemişti.

Şubat ayı özellikle yapılması planlanan Ethereum hard fork’u Constantinople ve ICE tarafından kurulan Bakkt platformunun tahmini piyasaya çıkış tarihlerini içermesinden dolayı ayrı bir öneme sahip. Bitcoin ETF başvurusu CBOE tarafından geri çekilmeseydi, SEC tarafından verilecek kararın son tarihi de Şubat ayı içerisinde yer almaktaydı.

XRP ve TRX Aldıklarını Geri Verdi

Bütün bu gelişmelere rağmen Şubat oldukça sakin ilerlemekte ve lider kripto para birimi Bitcoin basın saatine göre 3.482 dolar birim fiyat  ile, 3.500 dolar direncini test etmeye başladı. Piyasanın yeniden yeşillenmesi ile Tether düşüş zamanında geçtiği kripto para birimlerine yerlerini geri verdi ve basın saati itibariyle yedinci sıradan işlem görmekte. Geçtiğimiz haftalarda ani ralliler yaşayan XRP ve Tron için ise işler pek iyi gitmiyor ve ikili top 10 içerisinde düşüş yaşayan kripto paralar sınıfına dahil oldu. XRP %0.01 düşüş yaşayıp, 0.30 dolardan işlem görürken, Tron ise %0.09 düşüş ile 0.258 dolardan el değiştirmekte.

Stellar Lumens Yatırımcısı Endişeli

Yaşanan dalgalanmalarda kripto paralar belirli seviyeleri koruyup, düştükleri yerleri geri elde ederken, Stellar için durum oldukça endişe verici gözüküyor. Stellar Lumens toplam piyasa hacmine göre dokuzuncu sıraya düşmesinden beri bir türlü toparlanma yaşayamadı ve basın saati itibariyle 0.082 dolarlık birim fiyat ile %0.32’lik düşüşe ev sahipliği yapıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment