Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 1,5 Milyar Dolarlık ETF İşlem Hacmiyle 49 Bin Dolara Yükseldi!

ABD Borsalarının açılmasıyla birlikte spot Bitcoin ETF’ler işlem görmeye başladı bu da fiyatın 49 bin dolara yükselişinin önünü açtı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), TSİ dün gece saatlerinde 11 spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için onay vermişti. ABD borsalarının bugün saat 17.30’da açılamasıyla birlikte spot ETF’ler işlem görmeye başladı.

Spot Bitcoin ETF’leri işlem gördüğü ilk yarım saat içerisinde 1,5 milyar dolar hacme ulaşırken yatırımcıların ilgisi dikkat çeken nokta oldu. Beklentilerin üzerinde gelen işlem hacmi ile birlikte Bitcoin fiyatı da 30 dakika içerisinde %3’ten fazla artarak 49 bin dolara ulaştı.

Yahoo Finance verilerine göre BlackRock’ın Bitcoin ETF’i iShares Bitcoin Trust (IBIT), 27,94 dolarlık fiyatla işleme başlarken 30 dolara kadar ulaştı. Toplamda 10 milyonun üzerinde hisse senedi el değiştirdi.

Öte yandan Grayscale’in Bitcoin Trust fonu bugün itibarıyla spot ETF’e dönüştürüldü. Söz konusu GBTC, ilk yarım saat içerisinde en düşük 41,5 en yüksek ile 43,2 dolar aralığında değişti.

Grayscale’in ETF’inde ise toplam 5,2 milyon GBTC el değiştirdi.

Diğer onay alan Bitcoin ETF’ler ise şu şekilde sıralanıyor; ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), WisdomTree Bitcoin Fund (BTCW), Invesco Galaxy Bitcoin ETF (BTCO), Bitwise Bitcoin ETF (BITB), VanEck Bitcoin Trust (HODL), Franklin Bitcoin ETF (EZBC), Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust (FBTC), Valkyrie Bitcoin Fund (BRRR) ve Hashdex Bitcoin ETF (DEFI). 

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 48.700 dolardan işlem görüyor.

  • Düzeltme: TSİ 18.17 itibarıyla Yahoo Finance verilerine göre spot Bitcoin ETF işlem hacmi 1,5 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor. 
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!