Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 40 Milyarlık Barajı İlk Kez Aştı: Akıllara 12 Bin Dolarlık Düşüş Geldi!

Son verilere göre Bitcoin tarihinde bir ilk meydana geldi ve açık pozisyon büyüklüğü 40 milyar doları aştı. 

Bitcoin fiyatının 70 bin doları aşmaya çalıştığı süreç içerisinde vadeli işlemlerindeki açık pozisyon (Open Interest) bugün rekor seviyeye ulaştı. CoinGlass verilerine göre Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerindeki açık pozisyon miktarı 40,5 milyar doları buldu. Bu Bitcoin’in şimdiye kadar ilk kez 40 milyar dolar barajını geçmesi anlamına geliyor.

OI (açık pozisyon/open interest), henüz süresi dolmamış vadeli işlem sözleşmelerinin toplam değerini göstermektedir ve yüksek kaldıraç ve volatiliteyi işaret etmektedir. Chicago Ticaret Borsası (CME), toplam OI’nin %30,7’si ile başı çekerken, Binance %20,4 ve Bybit %15 oranında pay aldı.

Dikkat: Büyük tasfiyeler gelebilir

Genel kanıya ve tarihsel verilere göre yüksek açık pozisyon olan dönemlerde Bitcoin fiyatı daha keskin hareketler sergilemektedir. Buna paralel olarak spot piyasada satış dalgası yaşanabileceği düşünülüyor. Ayrıca Bitcoin’de sert düşüşler meydana gelebilir.

Son 24 saatlik periyotta yaşanan %2,5’luk açık pozisyon artışı da düşüş için şüpheleri artıran bir diğer nokta oldu. Buna benzer bir düşüş, Bitcoin fiyatının ağustos ayı başında 12 bin dolar geri çekildiği zaman gerçekleşmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!