Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 61 Bin Doların Altını Gördü: Düşüşte Neyin Etkisi Var?

Bitcoin ABD verilerinin ardından 3 Ağustos Cumartesi gününe kırmızı uyandı.

Bitcoin ve kripto paralar ağustos ayına yaptıkları negatif girişi hafta sonuna taşıdı. Dün açıklanan ABD Tarım Dışı İstihdam ve işsizlik verisi yatırımcılar tarafından “pozitif” yorumlanırken geleneksel ve kripto para piyasalarında ciddi düşüşler yaşandı.

Bitcoin son 24 saat içerisinde %7 civarında düşüş yaşayarak piyasayı tedirgin etti. Öte yandan NASDAQ, SP&500 gibi geleneksel piyasalarda bu sarsıntıdan kaçamadı. Intel, NVDIA, GOOGLE gibi birçok dev şirket hissesi %5’e varan düşüşlere tanıklık etti.

Gerginliğin sebepleri arasında İsrail’in Orta Doğu’da yarattığı kaos ortamı, tasfiye sürecine giren kripto para şirketi Genesis’in milyar dolar değerinde Bitcoin ve Ethereum transferi yer aldı.

Genesis dün 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin ve Ethereum’u alacaklılara dağıtmak üzere harekete geçirmişti.

Düşüş için çok fazla bahane var

Ayrıca FED’in bu faiz kararında indirime gitmesi piyasanın bazı kesimleri tarafından “geç kalındı” şeklinde yorumlandı.

Genel olarak, Bitcoin ve kripto para piyasalarındaki bu dalgalanmaların arkasında, küresel ekonomik verilerden jeopolitik risklere kadar birçok faktör bulunuyor.

Yatırımcıların bu tür volatil dönemlerde dikkatli olmaları ve risk yönetimi stratejilerini gözden geçirmeleri önemlidir. Piyasaların geleceği, bu faktörlerin nasıl evrileceğine ve yatırımcıların bu durumlardan nasıl etkileneceğine bağlı olarak şekillenecektir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %4 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 61.700 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!