Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 66.000 Doları Geçti: ABD Piyasalarında İki Haftanın Zirvesi Görüldü

On-chain analiz firması CryptoQuant’ın araştırmacısı Julio Moreno, Bitcoin (BTC) fiyatında bugün yaşanan yükselişin sebeplerinden birini açıkladı.

CryptoQuant Araştırma Müdürü Julio Moreno’nun açıklamasına gör, ABD’deki talep artışının etkisiyle Bitcoin, bugün 66.000 dolar seviyesine yükseldi. Bu yükselişte özellikle Coinbase’teki prim oranındaki önemli artışın rolü olduğu belirtiliyor.

ABD’li yatırımcılar Bitcoin’le ilgileniyor

Coinbase primi, Bitcoin’in bu borsada diğer borsalara kıyasla daha yüksek bir fiyattan işlem görmesiyle ortaya çıkıyor ve bu, genellikle ABD’den gelen daha güçlü bir talebe işaret ediyor. Moreno, bu prim oranının son iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek Bitcoin fiyatındaki yükselişin ardında ABD piyasasından gelen talep artışının etkili olduğunu vurguladı.

Bitcoin’in bu rallisi, kripto para piyasalarında pozitif bir hava yaratırken, aynı zamanda ABD’deki kurumsal ve bireysel yatırımcıların Bitcoin’e ilgisinin sürdüğünü gösteriyor. Analistler, Bitcoin fiyat hareketlerini izlerken özellikle Coinbase premiumunun kısa vadede önemli bir gösterge olmaya devam edeceğini belirtiyor.

CoinGlass verilerine göre kripto para fiyatlarındaki yükseliş, son 24 saat içerisinde 156 milyon dolar değerinde pozisyonun likide olmasına yol açtı. Bunun 100 milyon dolarlık kısmını short pozisyonlar oluştururken toplamda 71 binden fazla trader etkilendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!