Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt 740 Milyon Dolarlık Değerlemeye Ulaştı Ancak Yatırımcılar Endişeli!

21 Mart tarihinde The Block kaynağı tarafından yayınlanan bir habere göre, fiziki Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi platformu olarak piyasaya çıkacak olan Bakkt, geçtiğimiz yıl 180 milyon dolarlık fonlama elde etmesinin ardından 740 milyon dolarlık değerlemeye ulaştı.

Henüz Bitcoin vadelilerini veya buna benzer herhangi bir yatırım ürününü piyasaya sürmemiş olan Bakkt, regülatörlerle olan görüşmelerini sürdürüyor ve henüz CFTC’den konu hakkında onay almış durumda değil. Buna rağmen firma yatırım almaya devam ediyor ancak The Block kaynağına konuşan anonim kaynaklara göre yatırımcıların kafasında birden çok soru işareti mevcut.

Bakkt yatırımcılarının kafasını en çok kurcalayan sorular arasında Bakkt’ın henüz resmi onay almamış olması, piyasaya çıkış tarihinin belli olmaması ve geleneksel platformlardan ne gibi farklılıklara sahip olacağı var. Henüz tek bir müşterisi bile olmamasına rağmen Bakkt’ın 740 milyon dolarlık değere ulaşmasının arkasında geçtiğimiz tarihlerde duyurusu yapılan Starbucks yatırımı ve ICE’nin Galaxy Digital, Pantera Capital ve Microsoft gibi başka kurumlara hisse satmış olabileceği ihtimali yatıyor.

Bitcoin’in Kurtarıcısı Bakkt Mı?

Bunun yanı sıra Bakkt platformuna onay verme yetkisine sahip olan CFTC komisyon üyesi Dan Berkovitz geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada regülatörün özellikle Bakkt olayı konusunda çok sıkı çalıştığını ve şuan için teknolojiyi anlamak için efor sarf ettiklerini vurgulamıştı. Birçok kripto para uzmanı Bakkt’ın onay almasının ve işlemlere başlamasının kesin olduğunu düşünmekte ve bu olay olduğunda boğanın başlayacağına inanmakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment