Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 9 Haftanın Ardından Haftayı Yükselişle Kapattı

Bitcoin geçtiğimiz 9 hafta üst üst düşüş ile kapatmasının ardından ilk defa 10. haftayı yeşil kapatarak seriyi bozmuş oldu.

Bitcoin 10 hafta önce 21 Mart‘ta 46.800 dolar seviyelerinden haftalık kapanış yapmasının ardından üst üste 9 hafta kırmızı kapanış yaparak düşüş eğilimini sürdürdü. 10. haftayı 29.800 dolar seviyelerinden yaptığı kapanış ile yeşil mum ile gerçekleştirmiş oldu. Bu bitcoin’in son 2 aydır düşüş eğilimini kırdığı ilk adım olarak gözlenmiş oldu.

Haftaya 29.500 dolar seviyelerinde başlayan bitcoin’in bu haftayı nasıl kapatacağı birçok analistin yorumuna göre merak konusu oldu. Analistler bitcoin’in 9 hafta üst üste kırmızı mum kapanışı yapmasının ardından, yükselişin yakın olduğu şeklinde tahminlerde bulundu. Bitcoin’in geçtiğimiz haftayı 29.800 dolar seviyelerinden kapatarak yeşil mum kapanışı yapması bu hafta için yeni bir gidişatın olabileceğine yönelik yorumları beraberinde getirdi.

Analistler Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarda bitcoin’in “sonunda” yeşil mum kapanışı yapması ile bu haftanın yeşil geçebileceğinden bahsetti. Ayrıca sosyal medyada bu gelişme ile ilgili kullanıcılar tarafından birçok paylaşım yapıldı.

On-chain verileri en az 1 bitcoin bulunan cüzdan sayısında ve en az 0,01 bitcoin bulunan cüzdan sayısında rekora ulaşıldığını kaydetti.

Yazım saati sırasında bitcoin 30.000 dolar seviyelerinden işlem görürken, 24 saatlik hacim ise 17 milyar dolar seviyesinde ilerliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!