Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ABD Merkez Bankasına Girebilecek Mi: Yarınki Duyuru İçin Çarpıcı İddia!

ABD’nin Cumhuriyetçi Senatörü Cynthia Lummis, Bitcoin 2024 konferansında heyecanlandıracak açıklamalara yer verebilir.

Bitcoin 2024 konferansı bugün ABD’de başlayacak. Donald Trump, Edward Snowden ve Cathie Wood gibi önemli isimler konuşmacı olarak yer alacak.

Bu önemli isimler arasında görülen Wyoming Senatörü Cynthia Lummis’in ise konferansta dile getireceklerine dair iddialar ise ortalığı kasıp kavuşturdu.

FOX Business tarafından sunulan habere göre Cynthia Lummis, Bitcoin Konferansı’nda Federal Rezerv’in (FED) Bitcoin satın almasını ve tıpkı ABD merkez bankasının rezerv varlığı olarak altın tutması gibi Bitcoin tutmasının önünü açacak rezerv yasasını açıklamayı planlıyor:

Cumhuriyetçi Senatör Wyoming’den Cynthia Lummis de büyük bir haber vermek istiyor ve kökten değiştirebilecek yeni bir yasa hazırladığını duyurmaya hazırlanıyor.

Sosyal medya hesabından mesaj verdi

FOX Business’ın bu haberinden yaklaşık 2 gün önce, Cynthia Lummis X hesabı üzerinden Bitcoin topluluğuıunu heyecanlandıran bir açıklamada bulunmuştu.

Söz konusu paylaşımında, “₿u hafta işler yoluna girecek.” Bizi izlemeye devam edin! ifadelerine yer vermişti. Bu paylaşım, Lummis’in söz konusu konferansta Bitcoin hakkında önemli bir adım atabileceği şeklinde yorumlandı.

Benzer bir iddia Donald Trump için de ortaya sürüldü. 27 Temmuz günü konferansta konuşacak Trump’ın, Bitcoin’i rezerv para birimi yapma planlarından söz edeceği iddia edildi. Fakat bu konuda Trump cephesinden resmi bir açıklama gelmedi.

Dünyanın en büyük ekonomilerinden ABD’nin Bitcoin’i tıpkı altın gibi merkez bankası rezervlerinde tutması, kripto para piyasasının kaderini pozitif etkileyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!