Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı ABD Seçimlerini Umursamadı

Bitcoin fiyatı, ABD başkanlık seçimleri sürerken artmaya devam ederek 14 bin 300 doların üzerine çıktı. Piyasa takipçileri, Bitcoin’in seçimlerden olumsuz etkilenip etkilenmeyeceğini merak ediyorlardı. Bitcoin fiyatı şu anki tabloya göre seçimleri umursamadan yükseliş trendini sürdürüyor. 

Bitcoin (BTC) 14 bin dolarlık barajı devirdikten sonra son üç yılın en yüksek seviyelerinde işlem görüyor. BTC istikrarlı yükselişine devam ederek bu sabah fiyatını 14 bin 342 dolara çıkarmayı başardı. BTC yalnızca 3 kez 14 bin dolar üzerine çıkmayı başardı ve analistlere göre 15 bin doların aşılması lider coin için bir kilometre taşı görevi görebilir.

Coingecko verilerine göre, Bitcoin piyasa hakimiyeti şu an %63,61’de bulunuyor. TradingView verileri ise mayıs ayından bu yana Bitcoin dominansının %65’e kadar yükseldiğini gösteriyor. Bitcoin’in dominansı sürerken altcoinler zor günler yaşıyor. Bazı analistler Bitcoin’in bu yükselişinde bir dirençle karşılaşılabileceğini ve altcoinlere toparlanma için bir fırsat doğabileceğini öne sürüyor.

Bitcoin-ABD-secimleri
IncomeSharks hesabı tarafından Twitter’da paylaşılan Bitcoin piyasa hakimiyeti grafiği. Analsit, altcoin piyasası ile ilgili yorumlarını da işaretlemiş.

Seçimlerin belirsizliğini umursamadı

Bitcoin fiyatı son 24 saatte %3.8 oranında artış gösterdi ve şu anda fiyat tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin dolara artık daha yakın. Bitcoin grafiklerinde ise üst üste beşinci yeşil mum da oluşmaya başladı. ABD’de başkanlık seçimleri telaşı sürerken, belirsiz ortamın Bitcoin’i kötü etkileyebileceği düşünülüyordu. Ama beklenen olmadı ve BTC trendini sürdürmeyi başardı. Morgan Creek Digital kurucu ortağı Anthony Pompliano Twitter hesabından hem 14 bin dolar hem de seçim yorumu geldi.

“Bitcoin yeniden 14 bin doların üzerinde.

Bitcoin başkanın kim olduğunu umursamaz.”

CNBC’ye konuşan yatırım fonu yöneticisi Mike Novogratz, diğer varlıkların aksine dijital varlıkların seçimlere karşı gayet sağlam durduğunu belirtti. Bitcoin, Novogratz’ın bu yorumunun da üzerine koyarak sağlam kalmanın yanı sıra yükseliş de gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!