Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, ABD’nin 600 Milyon Dolarlık Hamlesinden Sonra Düşüşe Geçti

ABD hükümeti, geçtiğimiz saatlerde Silk Road bağlantılı 10.000 Bitcoin’i (BTC) Coinbase Prime platformuna taşıdı.

Blockchain analiz firması Arkham Intelligence tarafından aktarılan bilgilere göre yaklaşık 600 milyon dolar değerindeki Bitcoin transferi, iki hafta önce “ABD Hükümeti: Silk Road DOJ El Konulan Fonlar” olarak etiketlenen bir cüzdandan alındı.

Borsalara kripto para yatırılması, genelde bunların satılacağına işaret eder. Ancak kimilerine göre ABD, bu sefer bunları satmak yerine yalnızca saklama hizmeti almaya çalışıyor olabilir.

ABD, geçtiğimiz ay “büyük çaplı dijital varlıkları korumak ve ticaretini yapmak” için Coinbase Prime ile çalışmaya başladığını duyurmuştu. Yine de bu BTC’lerin platforma gönderildikten sonra ne amaçla kullanıldığı bilinmiyor.

Bitcoin piyasalarında panik oluştu

ABD Adalet Bakanlığı, 2022’de 50.000’den fazla Bitcoin’e el koyduğunu ve dark web pazarı Silk Road’un sistemini 2012’de manipüle ettiği gerekçesiyle James Zhong’u tutukladığını açıklamıştı. Zhong, hakkındaki dolandırıcılık suçlamalarını kabul etti.

Bitcoin, günün erken saatlerinde 61.000 dolardan 58.000 doların altına kadar geriledi ancak fiyattaki bu düşüş, transfer işlemi gerçekleşmeden önce oldu.

DOJ, 2022 yılında 50.000’den fazla BTC’ye el koyduğunu ve karanlık web piyasası Silk Road’un işlem sistemini 2012 yılında manipüle ettiği iddiasıyla James Zhong’u tutukladığını duyurmuştu. Zhong, dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmişti.

Teyit edilmiş bilgilere göre hükümet, Silk Road’dan alınmış BTC’leri en son Mart 2023’te satmıştı. O dönemde 216 milyon dolar karşılığında 9.861 Bitcoin satıldı.

Mahkeme kayıtlarına göre hükümet, elindeki diğer BTC’leri de aynı yıl içerisinde parçalar halinde satmayı planlıyordu. Ancak o zamandan beri satış işlemleriyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Arkham verilerine göre, ABD hükümetiyle bağlantılı cüzdanlar şu anda 12 milyar dolar değerinde BTC barındırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!