Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Afrika’da Anormal Bir Şekilde Yayılıyor

Bitcoin’e olan ilgi Afrika ülkelerinde de artmaya başladı.

Yakın zamanlarda Bitcoin‘e olan ilginin kayda değer ölçüde arttığı Afrika ülkesi Tanzanya oldu.

Afrika’da kripto para konusunda öncü olan ülkeler Kenya, Nijerya ve Güney Afrika‘yken, Tanzanya gibi başka ülkelerin de ilgi göstermeye başlaması dikkat çekici bir gelişme.

Temmuzda Yaşanan Ani Artış

Bitcoin sisteminin türlü sektörlerdeki güncel ölçümlerini yayınlayan bir blockchain bilgi portalı olan Coin.dance’e göre, Nijerya ve Tanzanya’daki Bitcoin ticaretinde ciddi bir artış yaşandı.

Temmuzun ikinci haftasında LocalBitcoins hacminin yüksek olması, o hafta piyasada 83 Milyon Tanzanya Şilini olmasından kaynaklanıyor. 83 Milyon sayısı kulağa çok fazlaymış gibi gelse de, parayı Amerikan Dolar’ına çevirdiğimiz zaman 37,142 $ (131.850 ₺) ediyor.

Tanzanya’da orana vurduğumuz zaman çok fazla bir yükseliş olsa da henüz miktar olarak çok etkileyici bir durum yok. Nijerya’daysa durum daha iç açıcıydı. Oran olarak Tanzanya’daki kadar artmasa da, miktar olarak gayet güzel bir hafta geçirdiğini söyleyebiliriz.

Nijerya Temmuzun üçüncü haftasını piyasada toplamda 971,829,166 Nijerya Naira‘sıyla kapattı. Tabii ki bu sayıyı da dolara çevirdiğimiz zaman daha az bir sayı çıkıyor: 3 Milyon $ (10,650,000 ₺). 3 Milyon $ da takdir edersiniz ki hiç az bir miktar değil.

Olay Miktarlar Değil

Tabii ki miktar karşılaştırdığımızda Tanzanya piyasasının hacmi Nijerya’nınkinin yanında devede kulak kalıyor. Tanzanya’da böyle bir artışın dikkat çekici bir haber olmasının sebebi piyasada çok fazla miktarda para olması değil; ilginin aniden artması. Haberin başında belirttiğimiz gibi kripto para konusunda Afrika’da öncü gelen ülkeler zaten Afrika’nın en güçlü ülkeleri arasında. Ancak Tanzanya gibi kısmen merkezi olmayan bir ülkede Bitcoin’e ilginin böyle ani şekilde artması sektör için umut verici.

Coin Telegraph

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment