Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Almayı mı Düşünüyorsunuz? Uzmanlara Göre Bu Seviyeyi Beklemelisiniz

Kripto piyasası analistlerine göre Bitcoin yatırımcıları bir sonraki boğa koşusu öncesinde en iyi giriş fiyatını elde etmek için BTC fiyatının 40.000 dolar seviyesine düşmesini beklemeli.

10x Research Araştırma Müdürü Markus Thielen, “Bir sonraki boğa piyasasına en iyi zamanda giriş yapmak için Bitcoin fiyatlarının 40.000 dolar seviyesine düşmesini bekliyoruz” dedi. Thielen, bu seviyeye ulaşıldığında büyük bir rallinin olacağını öngörüyor.

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin en son bu aralıkta 6 Şubat’ta 42.577 dolardan işlem görüyordu.

Diğer uzmanların görüşleri

Thielen bu görüşünde yalnız değil. Diğer analistler de Bitcoin’in önümüzdeki birkaç ay içinde 40.000 dolar seviyesine düşebileceğini düşünüyor. Cane Island Alternative Advisors’ın kurucusu Timothy Peterson, 5 Ağustos’ta yaptığı bir X paylaşımında, “Önümüzdeki 60 gün içinde 40.000 dolar ve 80.000 dolar eşit olasılığa sahip” dedi.

Crypto Rover, “Bitcoin bu desteği kırarsa, sıradaki hedef 40.000 dolar” dedi. Gokhstein Media’nın kurucusu David Gokhstein ise, “Bitcoin’in 50.000 dolara, hatta 40.000 dolara düşmesini görmek isterim. Bu, daha fazla alım yapmak için mükemmel bir fırsat olurdu” dedi.

ETF yatırımları ve piyasa tepkisi

Thielen, Bitcoin’in mevcut fiyatının bir alım fırsatı sunabileceğine inanmasına rağmen, bir stop loss seviyesinin 54.000 dolar olarak belirlenmesini öneriyor çünkü “risk aşağı yönde kalmaya devam ediyor.” Özellikle, son üç gün boyunca ETF’lerden çıkışlar görüldüğünü ve bu düşüşü alım olarak değerlendirmediklerini belirtti.

Thielen, 11 Ocak’ta açılmış ABD merkezli spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) yapılan yatırımların şu anda zararda olduğunu belirtti çünkü ortalama fiyat “yaklaşık 60.000 dolar” civarında.

Thielen, spot Bitcoin ETF’lerine 17 milyar doların akmasına rağmen, Bitcoin’in 5 Ağustos’ta 50.000 doların altına düşmesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi. Bu durum, Bitcoin’in 11 Ocak’taki lansman günü fiyatı olan 46.656 dolara yaklaştığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!