Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ATM’lerinin Sayısı 2018 Yılında İki Katına Çıktı

2018 yılı an itibariyle geride kaldı ve içerisinde kripto para piyasasının tarihi açısından birden fazla önemli olay ve gelişme de yaşandı. Zirveden düşüş yaşayan ve ana akım medyanın eleştirilerine maruz kalan Bitcoin, bütün bu gerilemeye rağmen alt yapısal açıdan kendini geliştirmeye devam etti.

Lightning Network veya Blockstream’in uydu üzerinden Bitcoin alıp satabileceğiniz hizmetinin yanı sıra Bitcoin, dünyadaki Bitcoin ATM’leri sayısında da önemli bir kademe kat etti. CoinATMradar kaynağının sunduğu grafiğe göre, Bitcoin ATM’leri 2018 yılında iki katına çıktı ve 4.000 sayısını aştı.


31 Aralık 2018 tarihi itibariyle sayı 4.109 olarak güncellenmişti ki yeni yılın ilk günü 1 Ocak tarihinde 4.109 sayısının da aşıldığı kesin. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin en çok ihtiyaç duyduğu unsurlardan birisi olarak görülen, günlük hayatta kullanım ve geleneksel finans sisteminin sunduğu avantajlara sahip olmak, Bitcoin ATM’lerinin sayısındaki artış ile mümkün olabilir.

Ülkemizde de geçtiğimiz tarihlerde Atatürk Havalimanı içerisinde ülkenin ilk Bitcoin ATM’si faaliyete geçirilmiş olsa da, daha sonra bu kullanımdan kaldırılmıştı. Ama yine geçtiğimiz günlerde bir kripto para borsası tarafından ülkenin ilk olmasa da tek kripto para ATM’si kullanıma sunuldu ve İstanbul içerisinde şimdiden bir sürü kullanıcıya hizmet verdi. 2018, kripto para sektöründe fiyat açısından kötü bir etki yaratmış olsa da, alt yapısal hareket açısından kesinlikle olumlu geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment