Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balinaları Covid Çöküşü Sonrası Gibi Davranıyor: Fiyatı Nasıl Etkilemişti?

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın analisti, Bitcoin balinalarının COVID düşüşü sonrasındakine benzer bir tutum sergilediğini aktardı.

CryptoQuant analisti tarafından sunulan verilerine göre spot borsalardaki balina oranı 30 günlük hareketli ortalamayla değerlendirildiğinde, 2020deki COVID çöküşünden sonra gördüğümüz bir modeli takip etmeye başladı.

Bu durum, büyük yatırımcıların Bitcoin’de olası bir yükseliş beklentisiyle yoğun bir şekilde birikim yaptıklarını gözler önüne serdi.

Analsite göre balina oranındaki bu artış, özellikle yaklaşan Bitcoin yarılanması sonrası yaşanabilecek fiyat artışı ihtimaline işaret ediyor. Tarihsel olarak, yarılanmaların ardından Bitcoin’de uzun vadeli fiyat artışları gözlemlenmişti.

Mevcut duruma bakıldığında, balinaların yarılanma sonrası oluşacak potansiyel fiyat artışından faydalanmak için pozisyon aldıkları düşünülüyor.

Analist, uzun vadede Bitcoin’in değer kazanabileceğini ve balinaların bu fırsatı kaçırmamak adına mümkün olduğunca çok Bitcoin topladıklarını vurguladı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!