Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Balonu Patlarsa Küresel Bir Ekonomik Gerileme Başlayabilir”

Civic CEO’su Vinny Lingham, Bitcoin’in ilerleyen yıllarda yaşayabileceği dev bir çöküşün küresel çapta bir ekonomik gerilemeyi tetikleyebileceğini düşünüyor.

Lingham’a göre eğer ilerleyen yıllarda kripto para piyasasında yeni bir Bitcoin balonu oluşur ve bu balon patlarsa, bunun çok ciddi ekonomik sonuçları olur.

Balon Patlarsa

Vinny Lingham kısa süre önce katıldığı bir yayında kripto para piyasasında oluşan balonlardan bahsetti.

Lingham kripto para piyasasının zaman zaman balon evresinden geçeceğini ve bunun neredeyse kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Lingham’a göre eğer ilerleyen yıllarda devasa bir balon oluşur ve bu balon patlarsa bu tüm dünyayı etkiler.

Yayın sırasında bir düşünce deneyi yapan Lingham; Bitcoin’in toplam piyasa değerinin birkaç aylık bir zaman dilimi içerisinde 5 trilyon dolara çıkacağını varsaydı. Lingham’a göre eğer bu balon patlar ve Bitcoin’in değeri “her zaman olduğu gibi yüzde 80 oranında” düşerse bu, piyasadan çok kısa bir süre içerisinde 4 trilyon doların çıkması demek olacak. Lingham bu olası durum hakkında şu yorumu yapıyor:

Yeni bir Bitcoin/kripto para balonu görürsek ve bu balon patlarsa; balon artık çok büyümüş olacağı için yeni bir küresel gerileme tetiklenebilir. Bu ekonomik gerileme de hem devletlerden hem de vatandaşlardan olumsuz tepkiler alır.

Lingham’a göre devletler, böyle bir durumda ekonomik gerilemenin başlıca suçlusu kendileri olsalar dahi Bitcoin’i suçlayacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment