Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Başvuruları İçin İçeriden Bilgi: Asıl Konu SEC Onaylayacak mı Değil, Zamanı!

Galaxy Digital CEO’su milyarder Mike Novogratz, SEC’nin spot Bitcoin ETF başvurularına vereceği onayın artık asıl konu olmadığını önemli olanın tarih olduğunu söyledi.

Mike Novogratz 8 Ağustos tarihinde Galaxy Digital 2023 ikinci çeyrek finansal raporlarının sunumu sırasında yaptığı konuşmada, içerden aldığı bilgiler doğrultusunda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) muhtemelen dört ile altı ay içerisinde spot Bitcoin (BTC) ETF (borsa yatırım fonu) başvurularını onaylayacağını düşündüklerini söyledi.

CEO, yatırım şirketleri Invesco ve BlackRock’taki bağlantılarının bu tezin oluşmasına neden olduğunu dile getirdi. Novogratz ayrıca ETF’lere gelecek bir onayın artık kesinlik kazandığını yalnızca zamanının kestirilemediğini de açıklamalarına ekledi.

Hem Invesco hem de BlackRock’daki bağlantılarımız bize bunun (ETF’lere verilecek onayın) bir “eğer” değil “ne zaman” sorusu olduğunu ve en geç altı ay içerisinde nihayete ereceğini düşündürüyor. Daha net bir şeyler söylemek gerekirse dört ile altı aylık bir süreç söz konusu.

CEO’nun ifadelerine göre SEC, yüksek ihtimalle Invesco ve Galaxy’nin birlikte yaptığı başvuruda ilk cevap tarihi olan 9 Eylül’de herhangi bir karar açıklamayacak.

Resim

Yatırım şirketi Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood da dün Bloomberg’e verdiği bir demeçte, SEC’nin yaklaşan değerlendirme tarihini es geçeceğini ve bir onay durumunda tüm ETF başvurularını aynı anda onaylayacağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!