Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğaları İçin Endişe Verici Gelişme: Çıkış Rekoru Tedirgin Ediyor!

Spot Bitcoin ETF’leri piyasaya sürüldükleri günden bu yana en büyük net çıkışa ev sahipliği yaptı.

ABD merkezli spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) 11 Ocak tarihinde piyasaya sürüldükleri ilk günden bu yana en büyük net çıkışına tanıklık etti. Verilere göre 1 Mayıs günü tüm ETF’ler üzerindeki toplam net çıkış 563 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

Şaşırtıcı bir detay olarak bu sefer en büyük çıkışan ev sahipliği yapan Grayscale’in GBTC’si değil Fidelity’nin FBTC’si oldu. GBTC fonundan 167 milyon dolarlık çıkış yaşanırken FBTC’de ise 191 milyon dolarlık çıkış görüldü.

En büyük Bitcoin ETF ihraççısı BlackRock’ın fonunda ise 37 milyon dolarlık çıkış yaşandı. Nisan ayı boyunca düşüşlere tanıklık eden Bitcoin’in mayıs ayına da kötü başlaması ETF sahiplerinin satış yönlü hareket etme nedenleri arasında yer aldı.

Son 3 haftadır net çıkış serisine bağlatan spot Bitcoin ETF’leri görünen o ki bu haftayı da negatif kapatacak.

1 Mayıs günü ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılan sakin ve pozitif sayılabilecek faiz açıklamalarına karşılık Bitcoin fiyatında kayda değer bir toplarlanma görülmedi.

Bu durum kripto para boğaları için tehlike çanları anlamına gelirken yatırımcılar arasında panik satışları ve büyük zararlar konuşulmaya başlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!