Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğası İçin 8 Bin Doları Bekleyenlere Müjde: Fiyat Oraya Fitil Attı!

Balinaların yüklü satışları Bitcoin (BTC) fiyatının 9 bin doların altına düşmesine yol açtı.

Bitcoin’in boğa yaşaması için önce 8 bin dolara kadar düşmesi gerektiğini düşünen analistler için beklenen nihayet gerçekleşti. Popüler kripto para borsalarından biri olan BitMEX özelinde yaşanan balina satışları, Bitcoin fiyatının aniden 8.900 dolara kadar gerilemesine yol açtı.

Bazı piyasa analistleri, Bitcoin fiyatı 16 bin dolar seviyesindeyken önce 8-9 bin dolar bandına bir geri çekilme ardından boğa koşusu olabileceğini dile getirmişti. Fakat onları bugüne kadar haksız çıkararak 70 bin doların üstüne kadar yükselen Bitcoin, nihayet 8 bin dolar bekleyenlere kinayeli bir fırsat vermiş oldu.

BitMEX’den açıklama geldi!

Borsa tarafından yapılan açıklamada, bazı balinaların yüksek miktarda satış yaptığı ve bu satışlardan dolayı spot piyasada ciddi bir volatilite görüldüğü kaydedildi. Vadeli işlemler piyasalarındaki pozisyonların bu durumdan etkilenmediği ve tüm fonların güvende olduğu vurgulandı:

Son birkaç saat içinde BTC-USDT Spot Pazarımızda büyük siparişler satan bir kullanıcının dahil olduğu olağandışı etkinliği araştırıyoruz. Bu, türev piyasalarımızdan herhangi birini veya popüler XBT türev sözleşmelerimizin endeks fiyatlarını etkilemez. Ticaret platformu normal şekilde çalışıyor ve tüm fonlar güvende.

On-chain analiz platformu Blockchain Daily tarafından aktarılan verilere göre tek bir kullanıcı BitMEX üzerinde tek seferde 400’den fazla Bitcoin satışı gerçekleştirerek fiyattaki düşüşü tetikleyen aktörler arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!