Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğasına Kurumsallardan Tam Destek: ETF’ler 4 Ayın Zirvesini Gördü!

ABD’deki spot Bitcoin ETF’leri, Haziran’dan bu yana en büyük girişini yaparak toplamda 555 milyon dolarlık net giriş kaydetti.

ABD’deki spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF), 14 Ekim Pazartesi günü toplam 555,8 milyon dolarlık net giriş kaydederek 4 Haziran’dan bu yana en büyük girişini gördü. 12 spot Bitcoin ETF’sinin 10’u net giriş bildirirken, hiçbir fon net çıkış yaşamadı.

SoSoValue verilerine göre Fidelity’nin FBTC ETF’si, Pazartesi günü 239,25 milyon dolarlık girişle başı çekti. Bitwise’ın BITB ETF’si ise 100 milyon dolarlık net girişle ikinci sırada yer aldı.

Net varlık değeri bakımından en büyük spot Bitcoin ETF’si olan BlackRock’un IBIT fonu, 79,5 milyon dolarlık net giriş kaydederken, Ark & 21Shares’in ARKB ETF’sine yaklaşık 70 milyon dolar giriş oldu. Grayscale’in GBTC fonu da Pazartesi günü 37 milyon dolardan fazla net giriş bildirdi.

VanEck, Valkyrie, Invesco, Franklin Templeton ve Grayscale’in mini trust spot Bitcoin fonları da daha küçük miktarlarda net giriş gördü. WisdomTree ve Hashdex’in spot Bitcoin ETF’leri ise gün boyunca sıfır işlem hacmi kaydetti.

Toplamda 12 spot Bitcoin fonu, Pazartesi günü 2,61 milyar doların üzerinde işlem hacmi gerçekleştirdi. Bu seviye, 23 Ağustos’tan bu yana en yüksek hacim oldu. BlackRock’un IBIT fonu ise bu hacmin 1,67 milyar dolarlık kısmını oluşturdu. Ocak ayındaki lansmanlarından bu yana toplam net girişler şu anda 19,36 milyar dolara ulaştı.

ETF Store başkanı Nate Geraci, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “10 ayda 20 milyar dolarlık net girişe yaklaşıyoruz” diyerek, bu durumu inanılmaz olarak nitelendirdi ve lansman öncesi taleplerin çok üzerinde olduğunu vurguladı.

Ethereum ETF’leri de pozitif

Spot Ether ETF’leri Pazartesi günü 17,07 milyon dolarlık net girişle, bu ayın en büyük pozitif akışını yaşadı.

BlackRock’un IBIT fonu 14,31 milyon dolarlık net girişle lider olurken, Fidelity’nin FETH ETF’si 1,31 milyon dolar giriş gördü. Invesco’nun QETH ve 21Shares’in CETH fonlarına da girişler kaydedildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!