Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Binance Duyurdu: Bir Kripto Para Projesine Yatırım Yaptı!

Binance, yeni jenerasyon Web3 uygulamalarını destekleme planı kapsamında açık kaynak kodlu zkWASM sanal makinesi geliştiricisi Delphinus Lab’e yatırım yaptı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance yatırım kolu Binance Labs 21 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, yeni dönem Web3 uygulamalarını destekleme planları kapsamında yaptığı yeni yatırımı duyurdu.

Bu kapsamda, yazılımcıların sıfır bilgi kanıtı (ZK-proof) teknolojisi ile WebAssembly ortamlarında uygulama geliştirmesini sağlayan açık kaynak kodlu bir sanal makine yaratan Delphinus Lab Binance’ten yatırım aldı.

Delphinus Lab’in alanında bir ilke imza attığı ve güvensiz hesap ile yazılım geliştirme setlerini (SDK) destekleyen uygulamasını tümüyle hayata geçirdiği belirtildi. Şirketin yeni zkWASM uygulaması üzerine inşa edilen özel bir roll-up hizmeti aracılığıyla Web3 ekosistemini büyütmeyi amaçladığı söylendi. Delphinus Lab’in aldığı yatırımı roll-up hizmetini sunduğu platformu zkWASM Hub’ın gelişimi için kullanacağı aktarıldı. Yatırımın miktarına dair bir bilgi verilmedi.

Binance Labs Başkanı Yi He konu hakkında yaptığı yorumda, Binance’in yatırım kolu olarak Web3 benimsenmesini hızlandıracak kritik projelere destek olmaya kararlı olduklarını ifade etti. Yi He, Delphinus Lab tarafından geliştirilen teknolojinin Web2 geliştiricilerini Web3 ekosistemine çekebileceğini ima etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!