Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Bitrue’dan 23 Milyon Dolar Çalındı: İşte Etkilenen 6 Kripto Para!

Singapur merkezli kripto para borsası Bitrue, 23 milyon dolar değerinde kripto paranın çalındığı bir hack saldırısına maruz kaldı.

Bitrue resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, borsanın sıcak cüzdanlarından birinde yaşanan istismar dolayısıyla 23 milyon dolar değerinde kripto paranın çalındığına yer verildi.

Saldırıdan etkilenen kripto paralar Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB), Polygon (MATIC), Quant (QNT), GALA (GALA) ve Holo (HOT) olarak açıklandı.

Çalınan varlıkların borsanın sıcak cüzdanlarında tutulan toplam varlıkların %5’inden daha azına tekabül ettiği belirtildi. Ekip, konuya hızlı bir şekilde müdahale edildiğini ve daha fazla fonun çalınmasının engellendiğini açıkladı.

On-chain güvenlik firması Peckshield tarafından sunulan verilere göre saldırgan, söz konusu varlıkları 3 gün önce hesabına çekti fakat bu durum Bitrue tarafından yeni açıklandı. Peckshield saldırgan tarafından ele geçirilen toplamda 173 bin QNT, 22 bin 500 SHIB, 46,4 milyon GALA ve 310.000 MATIC‘in 8.540 ETH’ye dönüştürüldüğünü işaret etti. Bunlara ek olarak 756 milyon adet HOT çalınan varlıklar arasında yer aldı.

Bitrue ek güvenlik kontrolleri sağlamak adına tüm para çekme işlemlerini 18 Nisan’a kadar askıya alacağını açıklarken saldırıdan etkilenen kullanıcıların fonlarının aynı şekilde tazmin edileceği vurgulandı:

Bitrue, ek güvenlik kontrolleri yapmak için tüm para çekme işlemlerini geçici olarak askıya alacak ve 18 Nisan 2023’te para çekme işlemlerini yeniden açacaktır. Şu anda anlayışınızı ve sabrınızı bekliyoruz. Bu olaydan etkilenen tespit edilen tüm kullanıcılar tam olarak tazmin edilecektir.

CoinGecko verilerine göre Bitrue’nun son 24 saatlik işlem hacmi 1 milyar doların üzerinde seyrediyor. Ayrıca borsanın yerel token’ı Bitrue Coin (BTR) %20’ye yakın, QNT ise %12’ye yakın değer kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!