Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Düşüşe Mi Hazırlanıyor: Benzer Transfer 32 Bin Dolar Düşüşünden Önce de Görüldü

Kripto cüzdan analisti Anıl, dün gerçekleşen 74.000 Bitcoin’lik hareketi bildirerek haziran ayında benzer bir transferin ardından gelen büyük düşüşe dikkat çekti.

Anıl 4 Kasım tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, yaklaşık 1,5 milyar dolar değerinde 74.000 Bitcoin’in farklı cüzdanlara transfer edildiğini ve cüzdan sahibinin Bitcoinleri parçalı halde tezgah üstü piyasada (OTC) satıyor olma olasılığının oldukça yüksek olduğunu ifade etti. Fenomen, benzer bir işlemin geçtiğimiz haziran ayında yapıldığını ve hemen ardından Bitcoin’in yaklaşık 2 hafta içerisinde %40 değer kaybettiğinin altını çizdi.

Bitcoinlerin tezgah üstü piyasada satıldığı senaryoda transferlerin borsa dışında gerçekleşmesi nedeniyle piyasada anlık etki beklenmeyeceğini belirten Anıl, tezgah üstü satışların piyasaya etkilerinin, haberler ve satın alınan varlıkların borsalara giriş yapmasıyla ortaya çıktığını da ekledi. Fenomen, bu senaryodan yola çıkarak cüzdan hareketlerinde hızla nakite geçmenin yanlış olacağını, yatırımcıların planlarının tam olarak kestirilemeyeceğini öne sürdü.

Ayrıca söz konusu yatırımcıların çoktan aralarında anlaşmış ve satan kişinin FUD‘unu hazırlıyor olabileceğini belirten fenomen, geçmişte yatırımcıların, Elon Musk’ın Bitcoin rezervlerini satmayacağını düşünmesine rağmen Musk’ın rezervlerini satmasını ve Bitcoin’e inancını sürekli yineleyen Michael Saylor’un da benzer bir hamle yapmasının imkansız olmadığını vurguladı.

Yatırımcıları ellerinde bir miktara nakit tutmaları için uyaran Anıl, 74.000 Bitcoin’in kimin olduğunu ve piyasanın sahip olmadığı hangi bilgiye sahip olduğunu da merak ettiğini belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!