Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) ile S&P 500 Arasındaki Korelasyon En Düşük Seviyede

On-Chain analitik şirketi IntoTheBlock, FTX iflasının Bitcoin ile S&P korelasyonunu yılın en düşük seviyelerine ittiğini söyledi.

Şirket 18 Kasım tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı raporda, yakın geçmişte iflası başvurusunda bulunan kripto para borsası FTX’in etkilerinin kripto para piyasasında hızla yayıldığını bildirdi. IntoTheBlock, FTX’in etkileri nedeniyle kripto para piyasalarının düşük enflasyon baskılarına hisse senetlerinden çok daha düşük tepki gösterebildi.

Bitcoin ve S&P 500 arasındaki korelasyon, Haziran 2021’den bu yana en düşük değer olan -0,58’e ulaştı. Yakın zamana kadar hisse senetleri ile beraber küresel para politikalarını takip eden Bitcoin, FTX iflasından sonra hisse senetlerinden hızla ayrıştı. Şirket, Bitcoin’in eski korelasyonuna kavuşması için yeni sermaye girişine ihtiyaç duyacağını öne sürdü.

Öte yandan rapora göre birçok uzman, FED’in sıkı para politikalarının beklenenden daha uzun ve şiddetli geçmesi halinde kripto paraların 2023’te de düşüş hareketine devam etmesini bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!