Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Lightning Network Kapasitesi Yeni Bir Rekor Seviyeye Ulaştı

Ayı piyasası koşullarına rağmen Bitcoin Lightning Network büyümeye devam ediyor. Toplam Lightning Network kapasitesi verilere göre 4.290 Bitcoin (BTC) ile kasım ayındaki market zirvesinden bu yana %34,6 artarak yeni bir rekora imza attı.

Glassnode platformu tarafından 22 Temmuz‘da paylaşılan verilerine göre, Bitcoin üzerinde çalışan Lightning Network‘ün halka açık kanallardaki toplam kapasitesi geçen yılın kasım ayından bu yana neredeyse %34,6 artışla 4.290 Bitcoin‘e ulaştı.

On-chain veri ve analitik platformu Glassnode, Twitter gönderisinde şu açıklamalarda bulundu:

Kamu kanallarındaki Bitcoin Lightning Network kapasitesi, hakim olan ayı piyasası koşullarına rağmen yeni zirvelere çıkmaya devam ediyor.

Lightning Network’ün büyümesi, ağı geliştiren başarılı güncelleştirmelerin yanı sıra market kötü piyasa koşullarından geçerken bile ağa karşı artan güven ve kullanım yoğunluğu anlamına geliyor. Özellikle, Bitcoin işlemlerini daha hızlı ve daha ucuz hale getirmek için tasarlanmış bir katman-2 ölçeklendirme çözümü olan Lightning Network, gerçek hayatta Bitcoin’in kullanım fırsatlarının önemli ölçüde önünü açtı. Örneğin, El Salvador‘un Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak benimsemesi, platforma gerçek bir kullanım örneği sunmuş oldu. Artan kapasite ve düşük işlem ücretleri Bitcoin’in günlük kullanım alanlarında potansiyel olarak bir yükselişe yol açıyor.

Lightning Network’ün etkisi, ABD merkezli Cleveland Federal Rezerv Bankası tarafından yakın zamanda yapılan bir çalışmada vurgulandı:

Lightning Network’ün benimsenmesi ile blokchain üzerindeki tıkanıklığın azalması arasında önemli bir ilişki olduğunu düşünüyoruz, bu da Lightning Network’ün bir ödeme aracı olarak Bitcoin’in verimliliğini artırmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Bu gelişme, talepteki değişiklikler veya SegWit’in benimsenmesi gibi diğer faktörlerle açıklanamaz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!