Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bu Sefer ABD’ye Rağmen Farklı Yükseliyor: İşte Sebebi!

Analiste göre Bitcoin’in (BTC) bu seferki yükselişi geçtiğimiz yükselişlere göre daha farklı ve daha güçlü bir ivmeyle devam ediyor.

Popüler Crypto Is Macro Now haber bülteninin yazarı Noelle Acheson, Bitcoin’de yaşanan son yükselişlerin bir öncekilere kıyasla farklı noktalara sahip olduğunu belirtti.

Analist, normal şartlar alında dolar endeksi (DXY) ve ABD hazine tahvillerinin yükselişe geçtiği dönemlerde Bitcoin gibi riskli varlıkların bundan olumsuz etkilendiğini fakat içinde bulunduğumuz günlerde tüm dinamiklerin bunun tam tersi şekilde hareket ettiğini öne çıkardı.

ABD’nin TÜFE verilerinin ve %3’ün üzerindeki enflasyon oranının başta DXY olmak üzere birçok tahvil özelinde yükseliş getirdiğini buna rağmen Bitcoin’in yükselişine aralıksız devam ettiğini vurguladı:

Bitcoin’in DXY ve ABD tahvil getirilerindeki artışa rağmen düşmüyor. Bu da güçlü girişlerin başlangıcı anlamına geliyor. Olağan satış baskısını dengeleyen alım baskısı hep vardı fakat bu artıyor gibi görünüyor.

Öte yandan ekonomik sıkıntılar yaşayan Çin vatandaşlarının ve üçüncü sınıf ülke statüsünde olan Nijerya ve diğer Afrika ülkelerinin enflasyona karşı güvenli liman olarak Bitcoin’e yöneldiğini belirterek yükseliş ivmesinin geçtiğimiz yıllara kıyasla çok daha güçlü olduğunu kaydetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!