Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Bu Seviyeyi Geçmek İçin “Daha Fazla Mücadele Edecek”

Bitcoin, 64.000 dolar seviyesindeki direnç noktasını kırmaya çalışırken eskisinden daha fazla mücadele etmek zorunda kalabilir.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarını 50 baz puan düşürmesiyle birlikte BTC fiyatı, son yedi günlük dilimde yüzde 10’dan fazla yükseldi. Mart 2024’te 73.000 dolarla rekor kıran Bitcoin, yeniden 64.000 doları test etmeye başladı.

Bitcoin ve altın için olumlu

TJM Institutional Services’in yönetici direktörü Jim Iuorio’ya göre faiz oranlarının düşmesi, yatırımcıların Bitcoin ve altın gibi araçlara olan ilgisini artırıyor.

Iuorio, “(Bitcoin ve altın gibi) varlıklar, mevcut ekonomik durumdakine kıyasla daha düşük faiz oranlarını tercih ediyor” dedi ve bunların, enflasyonun yeniden hızlanmasına yol açabilecek koşullar altında olumlu bir performans gösterebileceğini belirtti.

Bu sefer daha zor olabilir

Kripto analisti Bob Loukas, Bitcoin’in günlük döngü modeline dayanarak boğa rallisinin kolay kısmının sona erdiğini söyledi. “Bitcoin, yakında kazanç elde etmek için daha fazla mücadele etmek zorunda kalacak” diye ekledi.

Bu sırada opsiyon yatırımcıları, Bitcoin’in gelecek ay daha da değerlenmesini bekliyor. Deribit verilerine göre 25 Ekim tarihli opsiyonlarda 70.000 dolar kullanım fiyatlı opsiyonlar için 130 milyon dolar değerinde talep bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!